top of page

Viljestyrke under angrep – 5 tips for å bekjempe matsugMatsug kan skje hvem som helst og hvor som helst. Spesielt hvis man går på en diett, er matsuget en skikkelig utfordring for viljestyrken. Det er en av de viktigste grunnene til at folk synes det vanskelig å gå ned i vekt eller holde kiloene borte. Du kan trene alt du vil uten å se noen resultater hvis du ikke kan holde fingrene vekk fra potetgullposen eller pizzaesken. Men det er også vanskelig å holde seg på sporet når nye fristelser for alt usunt venter på deg rundt hvert gatehjørne. Heldigvis finnes det 5 ekstremt nyttige tips og triks for å hjelpe deg med å motstå unødvendige kalorier og usunn mat:


1. Drikk vann

Hodet ditt kan spille deg et puss. Noen ganger forveksles sult eller matsug med at man er tørst. Om du føler en plutselig trang til en spesiell type mat, prøv å drikke et stort glass vann eller en kopp med Herbaslim urtete og vent noen minutter. Det kan hende at du merker at suget forsvinner, fordi kroppen din bare var tørst.2. Tenk på noe annet

Matsug forårsaket av kjedsomhet, angst eller andre følelser, krever at noe skjer umiddelbart. Når du føler at matsuget kommer, må du prøve å avstå fra det. Et godt tips er å gå en rask tur eller å ta en dusj. Ring en venn, gå på vindusshopping, hør på musikk eller les en bok – hva som helst som gjør at tankene peiler seg inn i et annet spor. En endring i tankemønster eller omgivelser kan bidra til at du beholder selvkontrollen.


3. Planlegg måltidene dine

Hvis det er mulig, prøv å planlegge måltidene dine for dagen eller den kommende uken (prøv gjerne å tilberede måltidene på forhånd). Ved å vite når og hva du skal spise, eliminerer du faktoren av spontanitet og usikkerhet. Hvis du ikke trenger å tenke på mulighetene for hva som skal stå på menyen under neste måltid, vil du være mindre fristet til å gjøre impulsive og usunne valg, og det er mindre sannsynlig at du overspiser.4. Unngå å bli ekstremt sulten

Sult er en av de viktigste årsakene til at vi opplever matsug. For å unngå å bli ekstremt sulten, sørg for å spise regelmessig og ha sunne snacks tilgjengelig. Du bør unngå lange perioder med sult – spesielt viktig er det å ikke gå på matbutikken når du er sulten! For i butikken får matsuget ditt vann på mølla! For det første gir de lett tilgang til å oppfylle stort sett alle ønsker du måtte ha innen matveien. For det andre plasserer matbutikkene som oftest den minst sunne maten mest tilgjengelig. For å unngå impulskjøp, dra på butikken når du nylig har spist, og etter at du har laget en skikkelig handleliste.


5. Unngå stress og fatigue

Appetitten din påvirkes i stor grad av hormoner som svinger hele dagen. Stress og søvnløshet forstyrrer kroppens hormonbalanse, og kan føre til dårlig appetittregulering og kraftig matsug. Prøv å minimere stress ved å planlegge fremover, meditere og generelt ta det med ro. Sørg også for å få en god natts søvn. Hvis du trenger noen tips om hvordan du kan slappe av, ta en titt på FitLines kveldsrutine.

784 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle
bottom of page