top of page

FAQ

Ofte stilte spørsmål

Hvordan fungerer abonnementskonseptet hos PM-International?

Den smarteste, enkleste og mest gunstige måten å få tak i FitLine-produktene på, er å abonnere på dem. Du kan abonnere på alle våre produkter, men abonnerer du på Optimalsettet og HeartDuo, får du 10% ekstra rabatt on top! Abonnementet finnes som en-månedsabonnement eller 3-månedsabonnement. Ønsker du et 3-måneders abonnement, vil du motta alle produktene med samme forsendelse, men du betaler dem månedsvis. Den første betalingen skjer med produktforsendelse, deretter betaler du i de to følgemånedene for produkter du allerede har mottatt. Et abonnement løper så lenge du ønsker, og du må endre eller avslutte abonnementet i forkant av ny forsendelse. Hvis du mottar bonus fra PM-International, er et 100-poengs abonnement (minimum) den enkleste måten å kvalifisere på!

Hvorfor smaker FitLine så søtt og godt? Inneholder de mye sukker?

PMs ekspertteam har utviklet FitLine-produktene med hovedfokus på opptak av næringsstoffer, produktsikkerhet og god smak. PM-Internationals produkter framstilles til en stor del av ekstrakter og konsentrater fra frukt og grønnsaker – noe som i seg selv ikke alltid smaker godt! Derfor tilsetter selskapet også naturlig aroma i produktene og søter med stevia (steviolglucoside) for god og søt smak. En dagsdose av FitLines Optimalsett inneholder for eksempel 10,3 g sukker som tilsvarer 54 kcal – sammenliknet med sukkerinnholdet i et eple, tilsvarer dette ¾ eple. Et glass melk inneholder faktisk mer sukker enn en dagsdose FitLine!

Hva er «flush»?

Produktet FitLine Activize Oxyplus kan gi det vi i PM-International kaller flush. Flush er ikke egentlig en effekt av produktet, men et synlig tegn på at næringsstoffene er tatt opp. Med PMs opptakskonsept NTC (Nærings-Transport-Konsept) tas alle næringsstoffene opp i cellene i løpet av 8-10 minutter – og hvis du har kjent flush noen gang, vet du sikkert at dette er tiden det tar fra du drikker Activize til du kjenner flush. Flush utløses av vitamin B3 (niacin) som har egenskapen å aktivere sirkulasjonen. Du kan sammenlikne det med å være ute i kaldt vær uten votter og legge hendene i varmt vann når du kommer inn; det kribler i huden og huden blir rød – sirkulasjonen er aktivert! Flush er ikke det minste farlig, men hvis du ikke liker opplevelsen, er det ikke noe i veien for å bestille Activize Sensitive eller alternativet PowerCocktail i stedetfor Basics+Activize. I disse to produktene er vitamin B3 endret, slik at det ikke utløser flush

Finnes det noen råd og regler for når og hvordan man skal bruke FitLine?

Strengt tatt kan du ikke gjøre så mange feil når du tar FitLine – det er jo mat! – men PM-Internationals ekspertteam har likevel lagt noen føringer for når produktene fungerer best, hvilke produkter du kan blande (og hvilke ikke!) og hvordan du bør tilberede produktene for best mulig effekt.

FitLine PowerCocktail / Basics+Activize tar du om morgenen og aller helst før frokost! Dette henger sammen med at opptakskonseptet NTC fungerer slik at du drar bedre nytte av næringsinnholdet i den vanlige maten du spiser, når du har tatt PowerCocktail i forkant. PowerCocktail inneholder mye kostfiber, så vi anbefaler at du blander produktet ut i mye vann (kjenner du til «dubbeglassene» våre? De har faktisk den perfekte størrelsen og rommer 5 dl!). Drikk PowerCocktail 10 minutter før du spiser frokost! Du kan ta mange av produktene våre sammen med PowerCocktail; HeartDuo/ Omega3/ Q10, ProShape Amino og Munogen er typiske produkter du blander med PowerCocktail.


Det siste produktet i Optimalsettet, FitLine Restorate, tar du primært før du legger deg og/ eller etter trening. Siden Restorate er et mineralprodukt og mineraler tas best opp når de ikke tas sammen kostfiber, anbefaler vi ikke å ta produktet sammen med Basics eller PowerCocktail, men heller ikke rett etter et måltid som inneholdt mye kostfiber! Når du blander Restorate, rører du først ut pulveret i litt vann og pisker, slik at det skummer. La det skumme ferdig før du fyller opp med så mye vann at du synes det smaker godt!

Hvis du nettopp har startet med FitLine og ikke enda har kjent effekten av Restorate, kan det hende at du sover litt urolig – da kan du ta Restorate tidligere på kvelden, og gjerne ta Restorate flere ganger daglig under en kort periode.  Tar du Restorate på tom mage/ rett etter trening, kan du også oppleve at du blir kvalm – dette kan du enkelt motvirke ved å spise litt i forkant! Og slapp av; dette gir seg når produktet begynner å virke!


FitLine D-Drink tar du faktisk aller best 10 minutter FØR du tar PowerCocktail – da er produktet allerede tatt opp før du aktiverer deg for dagen med PowerCocktail. De fleste synes D-Drink smaker aller best når produktet ikke blandes i for mye vann. Vårt tips: ta D-Drink som en shot!


FitLine ProShape All-in-1 er måltidserstattere som du både kan bruke i stedet for et vanlig måltid (vi på kontoret tar gjerne en Shape til lunsj!) eller målrettet for vektkontroll. Bruker du ProShape All-in-1 for vektkontroll, anbefaler vi å bytte ut 3 måltider de to første dagene, og så bytte ut ett til to måltider i 1-3 måneder. Du kan selv bestemme hvilke måltider du bytter ut, men de fleste velger å bytte ut lunsj og kveldsmat for best mulig resultater. De andre måltidene lager du selv og vi tipser deg gjerne om inspirasjon til sunne og enkle måltider inne på bloggen vår! Shapene er ment å lages med melk og næringsinformasjonen forutsetter at du bruker melk (soyamelk). Det er fullt mulig å blande med mer (eller mindre) væske enn det som står på boksen og vi anbefaler å blande sortene for variasjon – prøv deg fram og finn din favorittblanding!


FitLine Beauty er vårt nye skjønnhetsprodukt innenfra. Produktet synes vi smaker best når du blandet det i ca 1-1,5 dl vann. Du kan Beauty når som helst på dagen.


FitLine ProShape (Amino) er kapsler du enten tar sammen med PowerCocktail om morgenen eller sammen med vann/ hvilket som helst drikke hvis du ønsker å ta produktet i forbindelse med trening. Du kan enten alle 6 kapslene sammen eller ta 3 før og 3 etter trening.


FitLine Munogen er også kapsler som du tar enten om morgenen eller i forbindelse med trening (se ProShape Amino). På treningsdager tar du en kapsel om morgenen og en kapsel en time før trening.

Er det mulig å bestille FitLine-produkter på nettet hvis jeg ikke har en kontaktperson?

Nei, vi markedsfører våre produkter gjennom salgskanalen «direktesalg». Det betyr at du trenger en kontaktperson for å bestille produkter. Er du i tvil eller trenger hjelp, anbefaler vi deg å ringe oss på vårt salgskontor på Gjøvik! Nummeret til kontoret vårt er 62 35 70 70.

Hvordan kan jeg være sikker på at produktene er trygge og sikre?

Ernæringstilskudd er en form for mat og det er Mattilsynet som er vårt kontrollorgan i Norge. Det er PM-International Norge som står ansvarlig for at vi følger våre lover og regler for import og salg av ernæringstilskudd. Mattilsynet kontrollerer at vi følger lovverket. FitLineproduktene har blitt solgt i Norge siden 2001. Dessuten blir produktene jevnlig kontrollert ved stikkprøver hos produsenten vår i Tyskland. Som eksternkontroll bruker vi frivillig det kjente kvalitetskontrollselskapet TÜV Elab Süd GmbH og produktene våre produseres etter internasjonal GMP-standard. PM-International Group bruker sertifiserte produksjonsmetoder som garanterer forbrukeren helt rene produkter av høy og konstant kvalitet. Dette er en av årsakene til at utallige landslag, idrettslag og toppidrettsutøvere fra hele verden stoler på og bruker våre ernæringstilskudd. Alle våre ernæringstilskudd blir testet med jevne mellomrom gjennom stikkprøver og testes for prohormoner, stimuanter og dopingrelevante anabole steroider. Denne testingen gjennomføres av det velrennomerte laboratoriet Kölner Liste®. Kölner Liste® er en internasjonal informasjonsplattform som retter seg mot toppidretten.

Hvem kan ha nytte av å bruke FitLine?

En tommelfingerregel sier at hvis du kan spise mat, så kan du bruke FitLine. Har du fått anbefalt å holde deg unna enkelte næringsstoffer, er det viktig å lese gjennom innholdsfortegnelsen og eventuelt sjekke med legen din om produktene er trygge å bruke for deg.

Utover dette er FitLine egnet for alle som har lyst til å holde seg friske, ha nok overskudd og god restitusjon.


Spesielt anbefaler vi FitLine til

  • Mennesker som er trøtte i hverdagen, som har en slitsom jobb eller spesielt krevende hverdag

  • Eldre mennesker som ønsker å holde seg friske

  • Mennesker som ønsker et vektkontrollerende kosthold

  • Idrettsutøvere, både hobbyutøvere og toppidrettsutøvere

Hvor mange kalorier inneholder FitLine-produktene?

Du kan finne en detaljert oversikt over kaloriinnholdet per porsjon av FitLine-produktene her.

Kan jeg bruke FitLine hvis jeg er glutenintolerant?

Du kan finne en detaljert oversikt over hvilke FitLine-produkter som kan brukes her.

Hvilke produkter fra FitLine kan mennesker med vegan eller vegatariansk livsstil bruke?

Du kan finne en detaljert oversikt over veganske FitLine-produkter her.

bottom of page