top of page

Utdanning er nøkkelen: slik hjelper PM We Care barn i Peru

PM We Care handler om å gi tilbake og dele kjærligheten. Dette var grunnen til at vi i begynnelsen av året ønsket velkommen til 500 nye sponsede barn fra Peru. PM We Care har drevet med prosjekter i Peru i flere år allerede. I 2019 besøkte Vicki og Rolf Sorg noen av våre sponsede barn der. Takket være godhet og sjenerøs støtte fra våre kunder og Teampartnere, kunne vi nå sponse vårt andre områdeprogram, Los Libertadores. La oss ta en nærmere titt på hvordan det er å vokse opp i de peruanske Andesfjellene – og hvordan vi sammen med vår partner World Vision jobber for en lysere fremtid for disse barna og deres familier.En barndom full av utfordringer

Prosjektet Los Libertadores ligger i fjellene i Ayacucho-regionen, 500 km sørøst for Lima. I 3000 meters høyde er klimaet røft og karrig. Fortsatt livnærer 90% av befolkningen seg på jordbruk. Tilbake i 2011, da World Vision startet dette områdeprogrammet, kunne 30% av de over 15 år verken lese eller skrive. 14% av barna hadde aldri gått på skole enten fordi de bor på avsidesliggende steder, eller fordi de må hjelpe familiene sine med gårdsarbeidet. Verst av alt: 50% av innbyggerne levde i ekstrem fattigdom.


Ikke etterlat noen av barna

Når det gjelder våre 500 nye sponsede barn, ønsket vi å gi håp og et perspektiv til alle barn, uansett alder. PMs Charityambassadør Vicki Sorg forklarer: «Vi var villige til å sponse eldre barn også. Som alltid vil de være hos oss til de er 18 år. I Peru generelt er det vanskelig å finne sponsorer for eldre barn. Ifølge World Vision blir 33% av barna som er 12 år og eldre fjernet fra sponsorprogrammet.»


Sammen for utdanning

Det nye områdeprogrammet til World Vision setter søkelys på utdanning og generering av nye inntektsstrømmer. Sammen med World Vision er vårt endelige mål å forbedre levekårene i samfunnet. For å oppnå høyest mulig utbytte til tross for de vanskelige forholdene for landbruket, lærer småbruksbøndene nye dyrkingsmetoder og hvordan de kan diversifisere avlingen sin. Videre inkluderer prosjektet å renovere og utstyre skoler, utdanne lærere og informere foreldre om viktigheten av utdanning for deres barns fremtid. I Los Libertadores vil omtrent 11 700 mennesker dra fordel av tiltakene.


Møt våre sponsede barn i Los Libertadores, Peru

Møt 6 år gamle Lucy (til høyre): «Jeg føler meg glad når jeg er med vennene mine fordi vi lærer å lese, jeg liker også å fortelle historier.» World Vision oppmuntrer til å lære på en morsom og lekende måte ved å sette i gang lesevanen hos barn. Copyright: World Vision.


Møt 5 år gamle Emir (til høyre): «Jeg liker å tilbringe tid med vennene mine, og jeg leker alltid i barnehagen, jeg elsker dem så mye og de elsker meg.» World Vision styrker lærernes ferdigheter for å fremme sårbarhet hos jenter og gutter i barnehagene. Copyright: World Vision.


Møt Yhimz (til venstre) og hans 13 år gamle søster Liz (midten): «Hver dag på ettermiddagen går vi ut og leker etter skoletid, det er vårt favorittsted, jeg leker med brødrene mine og har det veldig gøy med dem. Takket være World Vision har vi vår lekeplass.» Copyright: World Vision.


La oss dele kjærligheten

Selvfølgelig vil vi også overraske Los Libertadores-barna med sine årlige bursdagsgaver. Vil du støtte oss? Følg med på kampanjen “Share your Love”, som startet 14. februar. Hvis du kjøper en av våre eksklusive “Give a Hour of Life”-T-skjorter eller sweatshirts, så hjelper du oss å få våre 2300 sponsede barn til å smile. Takk skal du ha!

53 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle
bottom of page