top of page

Rett til vann: hvordan PM We Care hjelper barn i Zimbabwe

Den globale pandemien har gitt verden nye og uforutsigbare utfordringer. Dette gjelder spesielt for utviklingsland. Hjelpeorganisasjoner, som vår partner World Vision, har de siste månedene satt søkelys på strenge tiltak for å begrense pandemien i tillegg til sitt vanlige arbeid i utviklingsområder. Viktige prosjekter, som retten til utdanning eller støtte for bærekraftig jordbruk, er forsinket. I stedet blir tilførsel av rent vann og såpe og opplæring i hygienetiltak prioritert.Håp for Zimbabwes vannkrise

I Zimbabwe, Sør-Afrika, er vår hjelp nå viktigere enn noen gang, og vi er stolte over at vi nå har har startet å sponse et nytt regionalt utviklingsprosjekt der. Sammen med World Vision og generøs støtte fra alle FitLine-kunder og -distributører, er vi i stand til å gi langsiktig og bærekraftig hjelp til 700 fadderbarn, familiene deres og landsbysamfunn.


Tshitshi Madabe-regionen er en av de tørreste og varmeste i Zimbabwe. Folk her sliter spesielt med perioder med tørke eller kontinuerlig nedbør, noe som gjør bærekraftig jordbruk vanskelig. Av den grunn kan mange ikke brødfø familiene og barna sine tilstrekkelig. I tillegg mangler mange områder tilgang til rent vann og sanitæranlegg. Ndabezinhle Nyathi, talsperson for lokalsamfunnet Tshitshi Madabe sa: «Vårt største problem her er å få rent vann. Mange vannpumper fungerer ikke, og vi må dele vannkilder med dyrene våre». Dette fører til livstruende infeksjoner hos mange mennesker i regionen.


35% av familier har rent drikkevann

40% kan bruke sanitæranlegg

Distansen man må gå for å få drikkevann i Zimbabwe er mer enn 4 km


I samarbeid med World Vision jobber vi for å sikre at husholdningene til Tshitshi Madabe har tilgang til rent vann og sanitæranlegg. Nye brønner blir boret, gamle blir reparert, og befolkningen er opplært i vedlikehold og reparasjon av brønner. I tillegg bør antall gastrointestinale infeksjoner reduseres takket være opplæringen i hygienetiltak.Hva er utviklingsprosjekter og hvorfor er de så vellykkede?

World Vision jobber tett med lokale familier og barn i alle sine regionale utviklingsprosjekter. Sammen diskuteres de viktigste og mest presserende problemene, og løsninger iverksettes. Det endelige målet er å få til langsiktig, bærekraftig positiv endring i bomiljøet, som ifølge World Vision sitt utviklingsarbeid kan følges opp uavhengig av samfunnet etter omtrent 10 til 12 år.


Dette inkluderer opplæring i bærekraftig jordbruk, ernæring, hygiene og barns rettigheter, samt bygging av brønner og sanitæranlegg, og mye mer. Ved å involvere lokalbefolkningen i utviklingen av prosjektet fra start til slutt, kan World Vision bruke donasjonene der de trengs mest.


Spesielt i disse vanskelige tider er vår hjelp til folk på stedet viktig for at de skal overleve. Zimbabwe er for tiden i en eksepsjonell situasjon. Skoler og butikker er stengt, møter er forbudt. Siden humanitær hjelp er klassifisert som en viktig tjeneste, kan World Vision-teamene fortsette sitt arbeid på stedet i henhold til retningslinjene som er satt av regjeringen. Dette er et viktig skritt i kampen mot pandemien og fremmingen av utviklingsprosjekter.Zimbabwe er det tredje prosjektet sponset av PM We Care

Zimbabwe er nå det tredje langsiktige utviklingsprosjektet som PM We Care støtter som prosjektsponsor, sammen med Peru og India. Donasjonene fra PM We Care gagner rundt 700 fadderbarn i Tshitshi Madabe-regionen. Totalt har nesten 24 000 mennesker nytte av prosjektet.


I løpet av de siste 27 årene har PM-International donert til sammen mer enn 6 millioner euro til veldedighet. Hvert produkt som selges av PM-International gir barna "an hour of life". Antall fadderbarn øker når selskapet vokser. Familiebedriften har satt seg som mål å øke det totale antallet fadderbarn til 10 000.47 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle
bottom of page