top of page

PM We Care: Bursdagsoverraskelse i Ghana

I dag vil jeg ta deg med for å tilbringe en dag med våre fadderbarn i Ghana. Barna er sponset av PM-International, og denne dagen er helt unik: charityambassadør Vicki overrasker dem med bursdagsgaver og en bursdagsfest. Få et innblikk i utfordringene som barna møter hver dag, og lær mer om vår årlige kampanje som bare er mulig takket være bidragene fra våre Teampartnere verden over!For noen barn vil det være første gang de får en gave

Det er 40°C i skyggen, og jeg kan nesten ikke forestille meg hvor varm den tørre bakken må være i solen denne dagen i Ghana, Afrika. Barna står i klynger omgitt av familie og venner, glade og forventningsfulle fordi de er i ferd med å motta en bursdagsgave. For noen av dem vil det være den første gaven de får noen gang.En dag under hvert besøk deler Vicki ut bursdagsgaver til fadderbarna. Det er ikke den ordentlige bursdagen deres, men anledningen skal være så spesiell som mulig for dem. Derfor blir de overrasket med en stor bursdagsfest. Selv om luften er varm og fuktig, er atmosfæren i landsbyen lett og bekymringsløs. Glede og spenning tar over når den ene etter den andre går inn i midten for å motta gavene sine mens de smiler fra øre til øre. Noen er sjenerte og redde, men når de begynner å spille spill som Red Rover, endres humøret raskt. De løper rundt, ler, synger og danser og bare har det veldig bra. Glitrende barns øyne er universelle og betyr ingenting annet enn glede og moro.


Barnedødeligheten i Ghana er fortsatt veldig høy

Denne dagen handler om å hedre dem som fullverdige samfunnsmedlemmer, ettersom livet i land som Ghana fremdeles er vanskelig, spesielt for barn. I Europa er det ikke noe som heter barnearbeid. Men i Ghana har familier ikke noe valg enn å få barna til å jobbe med dem på jordene, ettersom de anses å bidra til å sikre familiens inntekt. Smittsomme sykdommer som diaré er veldig vanlig i Ghana, bare fra å drikke vann (!). Det er mangel på rent drikkevann og hygienenivået er lavt, så du kan forestille deg hvor mye et barns immunsystem må håndtere. Det er ikke rart at barnedødeligheten fortsatt er veldig høy der. Det er hjerteknusende å vite hvor sterk realiteten er.


PM-International har flere enn 3000 fadderbarn verden over

Visste du at PM-International har over 3000 fadderbarn verden over? Dette gjør PM til den største bedriftssponsoren for World Vision. I samarbeid med World Vision støtter PM barn i land som Ghana, Kambodsja, Mongolia, India, Zimbabwe og mange flere. Donasjonene hjelper folk til å hjelpe seg selv. I Ghana er det bygget skoler, slik at barna har et solid sted å lære om ernæring og helse, som starter med grunnleggende ting som å vaske hendene riktig for å unngå infeksjoner. Sanitæranlegg og brønner er bygget for å forbedre de hygieniske standardene, og gi barna og dermed hele samfunnet rent drikkevann. Videre er det utdannelse innen forbedring av dyrkingsmetoder og dyrehold, samt nye inntektsmuligheter for kvinner og funksjonshemmede. Utdanning gis også i emner som barns rettigheter og HIV, som fremdeles er et stort tabu i Ghana. Som du sikkert kan forestille deg, styrker denne typen tilnærming hele samfunnet og gjør livet i denne landsbyen sunnere, enklere og mer strukturert.«Ett barn, en lærer, en bok og en penn kan forandre verden»

Og det beste er at vi kan gjøre så mye for å bidra til å forandre barnas liv på en bærekraftig måte. Faktisk er fadderbarna i Ghana bare noen få av 3000 som vil motta en bursdagsgave. Kampanjer som Share your Love gjør det mulig å overraske hvert fadderbarn med en bursdagsgave ved å kjøpe en t-skjorte. Videre inkluderer hvert produkt som selges av PM-International et beregnet beløp som automatisk doneres til prosjekter som det i Ghana. Og dette ville ikke være mulig uten bidrag fra kunder og Teampartnere verden over. Noen sponser et barn direkte eller indirekte ved å kjøpe produkter eller en t-skjorte fra kampanjen. Deres arbeid og bruk av produktene gir betydelig hjelp til mange barn i nød. Fortsett å støtte de som trenger det mest, fordi å hjelpe et barn kan gjøre stor forskjell for mange. Eller for å bruke ordene til barneaktivisten Malala Yousafzai: «Ett barn, en lærer, en bok og en penn kan forandre verden.»

57 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle
bottom of page