top of page

Vann er liv: PM støtter WASH-programmet i Ghana

Tenk over det: du våkner om morgenen, går på do, vasker hendene, tar en dusj, pusser tennene, så går du på kjøkkenet og drikker din daglige PowerCocktail. Disse simple tingene i livet som vi knapt tenker over, fordi tilgang til rent vann ikke er noe vi trenger å bekymre oss for. Men fortsatt mangler nesten 50% av jordens befolkning tilgang til rent vann. Tre milliarder mennesker i utviklingsland må stå i kø for å få tilgang til rent vann.



Rent vann er viktig for sunn vekst

I de siste årene har Ghana gjort betydelige framskritt for å forbedre tilgangen til vannkilder. Imidlertid mangler ca 33% av landets befolkning fortsatt tilgang til vann, der barna er blant de mest sårbare. Begrenset tilgang til god sanitet setter dem i fare, fysisk, hver dag, fordi de må gå i mer enn 30 minutter på jakt etter vann. Noen ender opp med å få det fra forurensede kilder som elver og dammer, slik at de blir sårbare for vannbåren sykdom. Videre er tiden som blir brukt i jakten på vann, tid som ikke blir brukt på skolen. Mangel på tilgjengelig vann er ikke bare en helserisiko, men også utdanningen påvirkes. Tilstrekkelig sanitet og hygiene er en viktig nøkkel til å redusere fattigdom og få til en sosioøkonomisk utvikling.


World Vision gir rent vann til en ny person hvert tiende sekund

PM-International er stolte av å støtte WASH (Water, Sanitation and Hygiene) -programmet til World Vision for å forbedre barns velvære i Krachi East-distriktet, som ligger i Sørøst-Ghana. Tilgang til sikre kilder er fortsatt et stort problem for befolkningen i distriktet. Juliana Goessmann fra World Vision forklarer: «Noen samfunn er avsidesliggende, vanskelige å få tilgang til og uten borehull, mens andre samfunn ikke har nok borehull til å dekke alle samfunnsmedlemmer». Sammen med World Vision hjelper vi med å forbedre situasjonen. Faktisk gir World Vision rent vann til en ny person hvert 10. sekund. Men det handler ikke bare om å gi tilgang, men også om å lære barn god hygiene, for å sikre at det gode resultatet opprettholdes og vedlikeholdes.



Ingen skal se på vann som luksus

«Mange av våre sponsede barn bor i Krachi East-distriktet. På tidligere sponsorreiser har jeg hatt sjansen til å se på deres levekår personlig. Vi tror at ethvert barn fortjener rent vann. Den samfunnsbaserte tilnærmingen til World Vision gir oss dype røtter blant befolkningen, og tillater oss å jobbe sammen med dem for å virkelig gjøre en endring», sier Vicki Sorg, veldedighetsambassadør for PM-International. Frem til neste år fokuserer WASH-programmet i Krachi på følgende prosjektaktiviteter:

  • Øke tilgangen til, og god bruk av sikre vannkilder

  • Mobilisere 5 samfunn for boring av borehull

  • Konstruere 5 borehull (håndpumper)

  • Trene 5 vann-sanitet og vedlikeholdsteam

  • Konstruere toaletter på skolene i 5 samfunn

Takk skal du ha!

Om lag 300 personer, hvorav 200 er barn, får direkte fordeler fra hvert bygget borehull. Det betyr at PM-International kan nå og gi vann til totalt 1500 personer. Alt dette ville ikke være mulig uten deres støtte, kjære kunder og teampartnere. For hvert FitLine-produkt som selges, donerer PM-International automatisk en beregnet mengde til veldedighet. Din kjærlighet til produktene gjør at vi kan dele kjærlighet og støtte til mennesker i nød. La oss fortsette å gjøre verden til et bedre sted for kommende generasjoner!



52 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle
bottom of page