top of page

Overvinne dårlig selvtillit: en kone og mor starter business med PM

Jeg sitter sammen med Marina Longhi, hennes ektemann Antonello Riva, sønnen Ivan, og hans kjæreste Adele Samarelli, bedre kjent som Dada. Ikke bare er disse karismatiske italienerne blant våre ledende teampartnere over hele verden, spesielt Marina og Dada, men de er også en av de mest suksessfulle familiene som jobber med PM. La oss finne ut hvordan de startet, og hva virksomheten med PM betyr for dem. Dette er deres historie.


Når det å være lykkelig som kone og mor ikke er nok

Alt startet med Marina og en Facebook-post for fire år siden. Da hun så et bilde av Ultimate Young, ville hun bare kjøpe produktet og prøve det ut. Så begynte hun å snakke med folk, og fikk høre at det var et selskap bak produktene som hun kunne jobbe med, hvis hun ville. Selvfølgelig ville jeg vite hva hun gjorde før hun kom til PM. Marina gir meg et blikk og sier: "Faccevo la casalinga... desperata. Jeg var en desperat husmor." og ler (er det noen som legger merke til den subtile referansen til den amerikanske TV-serien Desperate Housewives?). Svaret hennes overrasker meg, fordi det er så ærlig og direkte. Marina forklarer hvordan hun var husmor og kone, og at hun tilbrakte mesteparten av tiden ved ektemannens side. Nå vet kanskje mange italienere at Antonello er en pensjonert profesjonell basketballspiller og all-time ledende scorer i den italienske ligaen. Når han reiste rundt, fulgte Marina vanligvis med ham, og ga dermed fra seg muligheten til å jobbe: "Han var den som jobbet. Jeg var alltid kone og mor."Men det var ikke et problem at hun "bare" var kone og mor. Tvert imot ønsket hun å være både kone og mor, SAMTIDIG som hun tjente penger og bidro til familien. Problemet var å finne en jobb som var forenelig med å reise rundt: "Jeg ville jobbe, men jeg visste aldri hva jeg kunne gjøre. Vi var sjelden på samme sted lenge. Vi reiste mye, så jeg var faktisk veldig heldig og privilegert som ikke måtte jobbe. Men gjennom årene følte jeg et personlig behov for å gjøre det".


Da Marina begynte å jobbe med PM, endret alt seg. Det vanskeligste for henne i begynnelsen var selvtilliten, eller rettere sagt mangelen på selvtillit: "Jeg måtte konfrontere meg selv og lære å forstå at jeg kan gjøre noe i livet mitt. Det var en reell utfordring å ikke vite om jeg kunne oppnå noe alene".


I dag, fire år senere, har Marina gått fra å være kone og mor (og nå også snart bestemor), til også å være en vellykket forretningskvinne. Med PM kan alle gjøre det. Det du trenger er besluttsomhet, mål og lidenskap for det du gjør.


Det er en FitLine Family ting

Allora ragazzi... Damer og herrer, denne kvinnen revolusjonerte ikke bare sitt eget liv, men hele familiens liv. Da hun startet med PM, hadde Antonello allerede vært pensjonert fra profesjonelle basketballkarriere i mange år, og jobbet som leder for Barcelona Basketball. I en stund hadde han allerede tvilt på hva han gjorde for sporten. Han var usikker på familiens fremtid. Marina viste ham at det finnes andre flotte ting å gjøre, og en ny mening ble gitt til livet deres. Da kontrakten hans var ferdig, begynte han på det han trodde ville være et års testkjøring. Han tenkte: "Ja, det kan være interessant å jobbe med PM. Jeg skal bare prøve det i et år og gjøre mitt beste." Han hadde ingenting å tape. Så hvorfor ikke prøve noe annerledes enn det han pleide å gjøre? Det som startet som en flørt, utviklet seg raskt til et forpliktet forhold. "Året da vi startet, ble resten av familien også involvert. På den tiden eksploderte virksomheten i Italia nesten med all entusiasmen. Og farten og hypen som fulgte var ikke kortvarig. Vi trodde mer og mer på PM og vår evne til å lykkes", sier Antonello.Støtter personlig vekst

Er det mer? Ja absolutt. Det yngre paret: Dada og Ivan. For et syn å se disse to når de står ved siden av hverandre. Hans 2,05m og hennes (hva jeg antar å være) 1,65m. Å sitte ned for intervjuet kan virke utfordrende, da det ser ut til at Ivan har vokst fra sofaen. Men tilbake til det egentlige emnet:


For Ivan og Dada førte hennes personlige oppfyllelse indirekte til deres personlig vekst, og dro også fordel av forholdet deres. Som sin far pleide Ivan å være en profesjonell basketballspiller. Han og Dada hadde et langdistansforhold. Men når de kom til PM, var de i stand til å planlegge sitt liv sammen. Samarbeidet lærte dem mye om hverandre. På spørsmålet mitt om hva som er den største utfordringen i jobben, svarer Ivan spøkende: "Å jobbe med kjæresten min." Dada ler og sier seg enig, i hvert fall delvis. Selvfølgelig er det en utfordring å tilbringe mesteparten av tiden sammen, men fordelene veier opp for uenighetene de kan ha iblant. Å jobbe med PM ga dem en fordel på et personlig nivå. Ivan, så vel som Dada, tenkte at de var ganske innadvendte og sjenerte. Ivan forklarer i detalj:

Jobben har forandret min personlighet i den retning at jeg har blitt mer utadvendt og åpen for verden og andre. - Ivan Riva

Også Dada kan feire en personlig seier. Hun er fotograf og drømte om å bli kunstner. Da hun møtte PM, ønsket hun å kombinere to ting: hennes kjærlighet til fotografi og hennes kjærlighet til produktene. "Jeg tror jeg har funnet den perfekte matchen med PM", avslutter Dada.


Ved å følge drømmen, og ta en avgjørelse om å skrive sin egen historie, har til slutt vært mye mer for Marina og hennes familie. Familielivet er fylt med moro, mens de arbeider sammen for å nå et felles mål: "Mer velvære for oss selv og andre".


Mille grazie famiglia Longhi / Riva... og takk for at du tok deg tid til en prat og delte historien deres med oss!28 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle
bottom of page