top of page

Håkon W. Skog Erlandsen – Chasing Summits

Oppdatert: 15. des. 2020

I romjula 2019 dro Håkon W. Skog Erlandsen for femte gang ut for å bestige det høyeste fjellet på hvert kontinent, også kalt «Seven Summits Challenge». Denne gangen var utfordringen å bestige Vinson Massif i Antarktis. I bagasjen hadde han blant annet med seg FitLine-produkter. Favorittene under ekspedisjonen var PowerMeal for massevis av næring og energi og Restorate for god søvn og restitusjon. Les den imponerende historien om den unge jazzsaksofonisten!


Lite visste saksofonisten Håkon W. Skog Erlandsen at livet hans skulle ta en annen vending, den gangen han kom sliten hjem fra 60 dagers turné. Likevel snudde hjemkomsten livet hans opp ned og ble skjellsettende for en helt ny retning – fra engasjert jazzsaksofonist til lidenskapelig @jazzathlete.Fra jazzsaksofonist til @jazzathlete

Håkon hadde en strålende karriere foran seg som ung jazzsaksofonist da han bestemte seg for å tilføre noe mer til livet sitt. 7 år med utdanning på Musikkkonservatoriet hadde riktignok gjort ham til en enestående jazzmusiker, men musikerlivet kan være både slitsomt og usunt med sene kvelder og lite fokus på helse og trening.


Håkon tok en beslutning om å gi livet sitt en ny vending og satte seg store mål:

Bestige Seven Summits, filme og fotografere reisene sine og samtidig komponere en symfoni som han i sin helhet drømmer om å få framført i den Norske Opera.


Men den som tror at dette er gjort i en håndsomdreining, må tenke en gang til;

«Talent har ingen betydning. Struktur og disiplin over tid gjør deg best.»Målet Håkon satte seg, gjorde at han snudde opp ned på det gamle livet sitt. Ikke bare var han plutselig først oppe om morgen, men han var først i seng om kvelden også. Når spillekompiser slappet av etter et oppdrag, tok Håkon på seg treningstøy, tynget seg med vekter og hodelykt og startet dagens treningsprogram. Ikke alle treningsøkter var like morsomme – men kulde, mørke og dårlig vær er ingen hindring når du har satt deg et mål.


Den følelsen…: spille saksofon på Mount Everest. Som førstemann i verden.

Håkon startet ikke bare å bestige det ene fjellet etter det andre, han gjorde det hele med en liten twist. Han slepte ikke bare med seg det nødvendige utstyret man trenger til en ekspedisjon av disse dimensjonene, men også foto- og filmutstyr til prosjektet sitt – og en saksofon! Underveis ble naturen og opplevelsene filmet og fotografert og når han nådde toppen, fant han fram saksofonen, blåste hender og instrument varme og spilte – på toppen av fjell som rager helt opp til 8848 meter over havet!Det lille ekstra: FitLine

Da Håkon startet forberedelsene til Mount Everest, visste han at turen ville bli ekstremt krevende. Med kun 30% oksygen tilgjengelig, minus 35 grader og forfrosne fingre og tær, klarte han likevel å framføre det selvkomponerte stykket «Everest» – kanskje ikke den vakreste konserten han har holdt, men han gjennomførte: som verdens første, hadde han klart å holde konsert på Mount Everest!I forkant av ekspedisjonen hadde Håkon blitt kjent med FitLine og skjønte fort at produktene ville bli viktige følgesvenner på ekspedisjonene hans. I løpet av det siste året har Håkon fått teste ut produktene i ekstremsituasjoner og sverger til FitLine Restorate, som har blitt favorittproduktet hans. Restorate gir både dyp søvn og restitusjon og det sier seg selv at dette er vesentlig under en ekspedisjon!


Fra Elbrus til Kuben

I september 2019 hadde Håkon to oppgaver: han skulle bestige Europas høyeste fjell Elbrus og han skulle holde foredrag for deltakerne på PM-International Norges Nasjonale Kongress på Kuben i Oslo. Ekspedisjonen gikk galt. En snøstorm forhindret at ekspedisjonen kunne gjennomføres, og Håkon mistet guiden sin. Alene klarte han likevel å komme seg ned fra fjellet og rakk kongressen med knapp margin. Tilskuerne fikk oppleve et foredrag og en sterk historie de aldri kommer til å glemme.


Snakk høyt og ofte om målene dine

Bare 30 år gammel har Håkon allerede opplevd mer enn det de fleste får oppleve gjennom et helt liv. Kan dette ha en sammenheng med at han tør å sette seg mål og – ikke minst – tør å snakke høyt og ofte om målene sine?


Vi har snakket med Håkon flere ganger etter at han ble en del av PM-familien. Når han forteller om det store og overordnete målet – konserten på Operahuset – bobler han over av engasjement, han viser bilder, han maler opplevelsen i ord, helt til du selv kjenner at du sitter på første rad og er en del av den store drømmen. Vi gleder oss til konsert!


1.juledag 2019 startet Håkon på årets siste ekspedisjon – Vinson Massif i Antarktis – 4892 meter over havet. Med seg på turen hadde han FitLine Power Meal og Optimalsettet. I 59 effektive minusgrader fikk han bare fram et pip i saksofonen sin, men han gjennomførte ekspedisjonen og returnerte til Norge 15. januar 2020 – akkurat for sent til å få med seg KickOff!


Håkon W. Skog Erlandsen har besteget fem av «The Seven Summits Challenge» – hele FitLine-teamet ønsker han lykke til med de to siste!636 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle
bottom of page