top of page

Håkon W. Skog Erlandsen – Chasing Summits

Oppdatert: 15. des. 2020

I romjula 2019 dro Håkon W. Skog Erlandsen for femte gang ut for å bestige det høyeste fjellet på hvert kontinent, også kalt «Seven Summits Challenge». Denne gangen var utfordringen å bestige Vinson Massif i Antarktis. I bagasjen hadde han blant annet med seg FitLine-produkter. Favorittene under ekspedisjonen var PowerMeal for massevis av næring og energi og Restorate for god søvn og restitusjon. Les den imponerende historien om den unge jazzsaksofonisten!


Lite visste saksofonisten Håkon W. Skog Erlandsen at livet hans skulle ta en annen vending, den gangen han kom sliten hjem fra 60 dagers turné. Likevel snudde hjemkomsten livet hans opp ned og ble skjellsettende for en helt ny retning – fra engasjert jazzsaksofonist til lidenskapelig @jazzathlete.Fra jazzsaksofonist til @jazzathlete

Håkon hadde en strålende karriere foran seg som ung jazzsaksofonist da han bestemte seg for å tilføre noe mer til livet sitt. 7 år med utdanning på Musikkkonservatoriet hadde riktignok gjort ham til en enestående jazzmusiker, men musikerlivet kan være både slitsomt og usunt med sene kvelder og lite fokus på helse og trening.


Håkon tok en beslutning om å gi livet sitt en ny vending og satte seg store mål:

Bestige Seven Summits, filme og fotografere reisene sine og samtidig komponere en symfoni som han i sin helhet drømmer om å få framført i den Norske Opera.


Men den som tror at dette er gjort i en håndsomdreining, må tenke en gang til;

«Talent har ingen betydning. Struktur og disiplin over tid gjør deg best.»Målet Håkon satte seg, gjorde at han snudde opp ned på det gamle livet sitt. Ikke bare var han plutselig først oppe om morgen, men han var først i seng om kvelden også. Når spillekompiser slappet av etter et oppdrag, tok Håkon på seg treningstøy, tynget seg med vekter og hodelykt og startet dagens treningsprogram. Ikke alle treningsøkter var like morsomme – men kulde, mørke og dårlig vær er ingen hindring når du har satt deg et mål.


Den følelsen…: spille saksofon på Mount Everest. Som førstemann i verden.

Håkon startet ikke bare å bestige det ene fjellet etter det andre, han gjorde det hele med en liten twist. Han slepte ikke bare med seg det nødvendige utstyret man trenger til en ekspedisjon av disse dimensjonene, men også foto- og filmutstyr til prosjektet sitt – og en saksofon! Underveis ble naturen og opplevelsene filmet og fotografert og når han nådde toppen, fant han fram saksofonen, blåste hender og instrument varme og spilte – på toppen av fjell som rager helt opp til 8848 meter over havet!Det lille ekstra: FitLine

Da Håkon startet forberedelsene til Mount Everest, visste han at turen ville bli ekstremt krevende. Med kun 30% oksygen tilgjengelig, minus 35 grader og forfrosne fingre og tær, klarte han likevel å framføre det selvkomponerte stykket «Everest» – kanskje ikke den vakreste konserten han har holdt, men han gjennomførte: som verdens første, hadde han klart å holde konsert på Mount Everest!