top of page

Om å endre verden med et smil: PM-International besøker 112 fadderbarn i PeruI mars reiste PM-Internationals charity-ambassadør Vicki Sorg og mannen hennes Rolf (grunnlegger og CEO) til Peru for å besøke 112 fadderbarn med World Vision. Årsaken til turen: Gi barna deres årlige bursdagsgave! [1]. Barna bor i tre forskjellige prosjektområder innenfor World Visions prosjekter (AP), lokalisert i Huancavelica-regionen i Andes (ca 580 km sør for Lima). Regionen tilhører de fattigste og mest utsatte områdene i landet. Helse, fattigdom og utdanning er de største utviklingsmessige utfordringene. Familiene i Andesfjellene lever hovedsakelig av det de produserer selv. På grunn av dårlig jord og tøffe værforhold er det sjelden tilstrekkelig for å ernære en familie. Sammen med World Vision engasjerer PM-International seg i utdanning, et bedre tilbud innenfor ernæring, helse og ekstra inntektsmuligheter i regionen.


Landskap
Gyllent landskap i Andes

Forsinket ankomst på høylandet i Peru

Reisen fikk en humpete start. På grunn av uforutsette komplikasjoner, satt Vicki og Rolf fast på flyplassen i Lima i 8 timer. De var så nær, og likevel så langt unna da de var avhengig av en siste flytur for å nå den endelige destinasjonen. Til deres store skuffelse fikk de ikke dratt til det første målet – Paucarà – der fadderbarn ventet på dem i tradisjonelle kjoler fra Chopcca-kulturen, sammen med lyden av den typiske musikken i Andesregionen; «Pituteros». Men PMI ville ikke vært PMI om de ikke hadde funnet en løsning til det beste for barna. Wolfgang, som har jobbet med PM-International i 20 år og alltid er med på reisene som kameramann, var heldig nok til å ikke bli sittende fast på flyplassen. Han steppet inn for Vicki og Rolf og ga barna bursdagsgavene, som inkluderte blant annet et pennal fylt med nyttig skolemateriell. Varme soveposer som motstår temperaturer under 0°, var også en del av gaven for å beskytte barna mot den harde og kalde vinteren i fjellet.


Wolfgang (t.h) med en av de sponsede barna og moren hennes

Til tross for den store skuffelsen over at de ikke kunne komme selv, var Vicki og Rolf lettet over at alle barnas arbeid med å forberede besøket – innøvde danser og taler – ikke har vært forgjeves. Tross alt var dagen dedikert til barna. Og til slutt var Wolfgang der for å tilbringe en minneverdig dag sammen med dem.


Etter en 8-timers flyforsinkelse og 6-timers kjøretur gjennom Andes, var Vicki og Rolf endelig tilbake på sporet og glade for å møte resten av fadderbarna personlig neste dag.


En av våre sponsede barn viser fram den tradisjonelle saksedansen

Tynn luft, men høytflygende følelser

Første stopp på dag 2 var Yauli. Oppe på 4450 m høyde kan man trygt si at luften var ganske tynn, men følelsene fløy så høyt som mulig. Selv om Vicki opplevde høydesyke, følte seg trøtt og tungpustet, hindret det henne ikke fra å bruke kvalitetstid med barna. Morsomme spill bidro til å bryte isen for at bursdagsfesten skulle bli en suksess: "Vi spilte spill, hørte rørende historier om hvordan disse barna og deres familier lever, og vi lo masse. Det minnet oss nok en gang på at det ikke spiller noen rolle hvor du kommer fra, hvilket språk du snakker eller hvilken hudfarge du har ... Om vi vil, kan vi forandre verden gjennom et smil,» sier Vicki. Å møte Yaulis barn viste Vicki hvor langt regionen har kommet:


«Jeg er imponert over hvordan World Vision allerede har klart å forbedre levekårene - ikke bare for vårefadderbarn, men for regionen som helhet. Blant annet bidro vårt bidrag til å pusse opp skolene, gi undervisningsmateriale og informere foreldre om hvor viktig utdanningen er for barnas fremtid. Fordi barna er fremtiden.»


Rolf og Vicki med de sponsede barna i Acoria

Umiddelbar hjelp når det trengs

Spesielt var det ei lita jente som berørte Vicki. Under et hjemmebesøk møtte Vicki og Rolf lille 4 år gamle Yasmin. Hun vokser opp og lever i trange kår. Faren hennes forlot familien før hun ble født, og overlot moren til å oppdra barnet alene. Heldigvis fikk moren støtte fra andre familiemedlemmer, og kunne tjene penger ved å selge kjøttspyd. Da Yasmin var bare 1 år gammel, ble moren syk og var tvunget til å tilbringe lang tid på sykehuset. Dermed mistet familien sin viktigste inntektskilde. Umiddelbar hjelp var avgjørende. World Vision, med hjelp fra blant annet PM, gikk straks inn og støttet familien med økonomiske bidrag for å hjelpe dem gjennom den vanskelige tiden. I dag er Yasmins mor på føttene igjen, og kan sørge for datteren sin. Da Vicki og Rolf besøkte familien, ble de dypt rørt av den utrolige gjestfriheten og takknemligheten som familien uttrykte overfor dem, til tross for alle daglige utfordringer. Den livlige jenta tok alle hjerter med storm, og delte stolt historier fra hverdagen.


Rolf og Vicki sammen med Yasmin og familien hennes

Vicki og Rolfs tur til Peru ble intet mindre enn et eventyr takket være både forventede og uforventede hendelser. I motsetning til Vicki, som har reist til steder som Mongolia, Indonesia, India, Ghana og Kambodsja for å besøke PMIs fadderbarn, var dette første gangen at Rolf fikk reise sammen med kona:


«Når du gjør slike ting – å reise rundt i verden for å besøke barn – er det en berg- og dalbane av følelser. For meg personlig gjorde reisen meg svært ydmyk. Det ga meg et inntrykk av de ekstreme forholdene våre fadderbarn står overfor daglig. Å se smilene deres minnet meg enda en gang om den viktige jobben som min kone Vicki gjør. Med besøk som dette, ønsker vi å bane vei mot et bedre liv, både for disse barna og fremtidige generasjoner, spre glede og selvsagt gi dem en gave som et minne om denne bursdagen.»


I over 15 år har PM-International og World Vision støttet barn, deres familier og samfunn i mer enn 50 langsiktige utviklingsprosjekter over hele verden, inkludert Ghana, Kambodsja og India. Bidragene blir realisert takket være den sjenerøse støtten fra kunder og distributører. Hvert produkt som selges gjennom PM-International, gir barna en "Hour of Life" og bedre muligheter for fremtiden. I årene som selskapet har vokst, har også antallet fadderbarn vokst. PM-Internationals visjon er å være faddere til minst 10.000 barn og engasjere seg i flere prosjekter over hele verden. PM-International ser frem til et fortsatt samarbeid med World Vision. Juliana Goessmann, Manager Corporate Engagement at World Vision Deutschland e.V. sier:


«Vi er veldig stolte av dette langvarige partnerskapet, fordi PM-International deler våre kjerneverdier: I World Vision er vi fast bestemt på å gi folk muligheten til å klare seg selv. Vi fokuserer alltid på barna, da de vil være de som fortsetter arbeidet når vi en dag trekker oss ut av prosjektene.»

[1] Kampanjen «Share Your Love» i februar, gjorde det mulig for PM-International å gi hver av våre 1800 fadderbarn en bursdagsgave i år. Om du kjøpte en av våre eksklusive «Give an Hour of Life»-t-skjorte eller hettegenser, har du hjulpet med å sette et smil på sponsorbarnas ansikter. Vi sier tusen takk til alle som bidro!

63 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle
bottom of page