top of page

"Kjemp til dine rollemodeller blir dine rivaler"

Firedobbel TAGB verdensmester, Tae Kwon Do-mester og personlig trener, Michael Parchment, bosatt i Norge, er en ivrig FitLine-bruker. Som idrettsutøver og personlig trener er det viktig for ham hvilke produkter han bruker, og hvilke produkter han anbefaler til sine kunder.


Michaels bakgrunn er like fascinerende som den er unik. Han forener alt en ekte verdensmester streber etter.


Vi hadde gleden av å møte ham og bli kjent med hvordan han klarte å dra fra den britiske landsbygda og bli en av verdens beste Tae Kwon Do-mestere. Les hvordan hans lidenskap for Tae Kwon Do lærte ham å følge drømmene sine, bli den mannen han er i dag, og hvordan det påvirker hans daglige arbeid som Forretningspartner i PM-International Norge.


En tøff barndom og sterke familiebånd

Michael ble født i England. Han vokste opp med sin mor, som emigrerte fra Jamaica til Storbritannia da hun var gravid med Michael. Han og hans mor levde et rolig liv i den lille byen Wolverhampton i nærheten av Birmingham. Familiens plan hadde alltid vært å flytte fra Jamaica til Storbritannia for å finne en bedre fremtid for sine barn. Hans mor dro først, og hans far og søsken skulle følge dem. Dessverre kom de aldri etter.


Michael var en god elev som elsket matte og sport. Hans stolteste prestasjon på den tid var å bli melkeansvarlig på skolen. Da han var 8, forandret alt seg. Moren hans slet allerede med å få endene til å møtes, og hun ble tvunget til å sende Michael tilbake til Jamaica. Livet på Jamaica var veldig forskjellig fra livet i England. Selv om han husker å ha likt skolen, deltok han bare de to første dagene. Ingen av hans familiemedlemmer kunne kjøre ham dit. Han måtte hjelpe familien, blant annet med å sitte barnevakt for sine fettere. Til slutt fant moren en bedre jobb, og hentet han tilbake til Wolverhampton.


"Erfaringen fra min første konkurranse endret meg for alltid"

Tilbake i Storbritannia, som en opprørsk ungdom, trengte Michael utløp for sin ekstra energi. Han så muligheten i Wolverhampton Judo Club. Kanskje den mest suksessrike Judoklubben i hele Storbritannia med flere olympiske gullmedaljevinnere, verdensmestere og europeiske mestere. Michaels første frivektkonkurranse gikk veldig galt da han møtte sin andre motstander for dagen. Hans navn var Kenneth Brown. I dag kjemper Kenneth i kategorien Adult Male Ultra Heavy. En kan forestille seg at Michael ble kastet rundt som en filledokke. På en eller annen måte endte han fremdeles på tredjeplass.


Erfaringen fra sin første konkurranse endret ham for alltid, men ikke slik at han ønsket å gi opp. Tvert imot, faktisk. Det gjorde ham sterkere, mer tørst og mer dedikert: "Jeg så gutta høyere på podiet enn meg, og jeg visste bare: En dag skal dette bli meg!"


Etterhvert startet han med Kung Fu og Karate i et par år. Teknikken derfra ble nyttig for å beskytte seg mot mobberne på skolen. Han sluttet skolen i en alder av 17 år og startet som sveiserlærling. En dag så han en Tae Kwon Do-fighter på TV som hoppet over en kjørende bil med et spark. Morsomt nok var dette enkle TV-trikset et definerende øyeblikk i hans liv. Michael hadde funnet sitt mål i livet! Neste dag var han på utkikk etter en Tae Kwon Do-klubb, og han fant en rett i nabolaget. Det ble raskt en hobby. Først to ganger i uken, så fire ganger, og etter det nesten hver dag. Han var tørst etter medaljer, og i begynnelsen brydde han seg ikke om hva slags medalje. Bronse, sølv, hvilken som helst medalje ville være god nok. Tae Kwon Do lærte ham å sette mål, komme seg ut av komfortsonen og alltid å sprenge grenser.

«Jeg ville bare vinne én gang, og jeg ville vært fornøyd. Alt annet var bare en bonus»

Innerst inne visste Michael at han for en gangs skyld ønsket å være midtpunktet. Å motta all anseelse og å få kjendisstatusen betydde at han måtte vinne en gullmedalje! Så, en dag etter det engelske mesterskapet, satte han seg et klart mål for å vinne en gullmedalje i neste konkurranse. Da han oppnådde 1. plassen, så han aldri seg tilbake. Han begynte å nå alle målene han hadde satt seg: få det svarte beltet, bli nominert til det engelske laget ... Han måtte vinne alle store konkurranser og slå alle motstandere i sin vektklasse på det engelske laget. Han klarte det igjen! Etter å ha vunnet nasjonalmesterskapet, vant Michael det europeiske mesterskapet - to ganger! Senere ble han firedobbel Tae Kwon Do verdensmester i sin vektklasse.


Michael bestemte seg for å pensjonere seg fra Tae Kwon Do, og etter hvert møtte han sin fremtidige kone og flyttet til Norge. Han ble trener for en boksegruppe. Etter at gruppen hans skjønte hvem som trente dem, ønsket mange av medlemmene å lære Tae Kwon Do. Michael var gjerne behjelpelig! Han satte mål om å få dem til å delta i konkurranser, og han klarte faktisk å trene alle 12 medlemmer av sin gruppe til å vinne en medalje i konkurranser. Dette fortsatte til verdensmesterskapet dukket opp og elevene overbeviste Michael om å delta som fighter en siste gang. Til sin egen overraskelse vant han sin fjerde verdensmestertittel - denne gang under flagget til sitt nye hjem, Norge Tae Kwon Do gjorde meg klar til network marketing og da PM-International dukket opp, visste jeg at jeg kunne lykkes med det: Tae Kwon Do fikk meg til å jobbe for å oppfylle drømmen om å bli den beste fighteren og å bli verdensmester, men det lærte meg også at suksess betyr hardt arbeid, forpliktelser og mange ofre. Han kjente til dette gjennom alt han hadde lært i Tae Kwon Do, og visste det ville hjelpe ham med å lykkes i PM-International. Han ønsker økonomisk frihet for seg selv og sin familie, slik at han kan bruke mer tid på å hjelpe de som ikke kan hjelpe seg selv. PM-International og FitLine åpnet dørene til nye og fantastiske muligheter som ikke var tilgjengelig for ham før, og hjelper ham til å drømme stort igjen.
36 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle
bottom of page