top of page

Hvorfor du skal sette deg mål

Oppdatert: 15. aug. 2022

Et av de vanligste rådene for å oppnå suksess er å sette seg mål. Tilhengere av målsetting hevder at å ha mål gjør deg mer produktiv fordi du trenger fullt fokus for å oppnå dem. Å sette seg mål kan imidlertid være en utfordring. For det første er det vanskelig å vite hvilke mål som er viktige og hvilke mål som bør gå foran andre. Å vite hvilke mål som har høyere prioritet avhenger av individuelle omstendigheter. Vi skal ikke belære deg om hvordan du prioriterer målene dine. I stedet ønsker vi å finne årsakene til at det å sette mål er viktig i utgangspunktet, og utforske hvorfor målsetting er så avgjørende for at vi skal utvikle oss og til slutt lykkes.1. Mål gir deg noe å sikte mot

Uten et mål er det mer sannsynlig at du vandrer rundt uten en plan, noe som gjør innsatsen din forgjeves. Hvis du ikke vet hvor du skal, vil alle veier føre deg ingensteds. Men med et mål vet du hvor du skal. Har du målet i sikte, vil det hjelpe deg med hvordan du kan nå det. Du kan deretter ta de nødvendige grepene for å nå målet. «Hva om det er feil måte,» tenker du? Da vet du sikkert at det ikke fungerer, og du justerer tilnærmingen din. Å ha et mål gir deg det fokuset du behøver for å luke ut distraksjoner og bortkastet innsats.


2. Mål hjelper deg med å følge fremgangen

Vi setter vanligvis store mål for oss selv, og målene kan virke utenfor rekkevidde i utgangspunktet, noe som kan være nedslående. Du tenker kanskje: «Det store målet er for langt unna …». Vel, vi har alle vært der. Det vi glemmer å gjøre, er å dele store mål inn i mindre delmål som vi vil oppnå underveis. Det er to grunner til at dette er viktig:

  • Du trenger raske resultater for å presse deg enda mer mot å nå målet ditt

  • Du skal være stolt av deg selv for fremgangen du gjør, selv om du kanskje ikke har nådd hovedmålet enda

Det å oppnå mindre mål på veien vil hjelpe deg med å holde fokus, få deg til å innse at du beveger deg i riktig retning og at du er nærmere målene dine enn da du startet.


3. Mål gir deg en grunn til å våkne opp om morgenen, og holder deg motivert

Tenk på idrettsutøvere som forbereder seg til en kommende sesong eller konkurranse. Utøverne vil komme i form og trener hver dag – om de føler for det, liker det, er slitne, eller ønsker det i det hele tatt. De gjør det fordi de setter seg et mål og har fullt fokus på det, vel vitende om at litt innsats hver dag gir resultater. Målet er grunnen til at de står opp om morgen og legger ned en innsats.4. Mål hjelper deg så du ikke utsetter ting

Å sette mål i livet kan hjelpe deg med å innse at utsettelse er en risk. Å utsette jobben til en annen dag er bortkastet tid og et tilbakesteg. Med det i tankene, og viktigheten med å holde fokus på målet ditt, er det mer sannsynlig at du forblir konsekvent, legger inn innsatsen og når målene dine raskere.


5. Å nå målene dine vil gjøre at du ønsker å oppnå mer

Se for deg at du deler det store målet ditt inn i mindre mål. Husker du tipsene vi nevnte? De er der for at du skal føle deg tryggere på deg selv, og få deg til å ønske å kjenne mestringsfølelsen igjen og igjen.


6. Mål hjelper deg å avgjøre hva du vil i livet

Den eneste grunnen til å sette mål er å tvinge deg til å gjøre noe som mange av oss kanskje ikke ville gjort – tenk på hva du ønsker å oppnå. Hva er dine ønsker? Ønsker du en bedre karriere? Har du lyst til å konkurrere i en sport? Hva med familie? Relasjoner? Hva trenger du å gjøre for å oppnå dine drømmer? Å vite hva du vil i livet hjelper deg å sikte mot det riktige målet. Du vil automatisk tenke på hvordan du kan oppnå det. Dette vil igjen hjelpe deg med å dele opp målene dine i mindre delmål.Målsetting er viktig fordi det å nå mål får oss til å føle oss bra, og motiverer oss til å jobbe hardere med det vi ønsker å oppnå i livet. Så hvis du vet hva dine langsiktige mål er, må du sørge for at dine kortsiktige daglige oppgaver hjelper deg med å nå de langsiktige målene. I løpet av kort tid, vil du se at ingen mål er for store for deg med riktig tilnærming – og riktig tenkemåte.


Se videoen nedenfor og se hvordan våre partnere og idrettsutøvere bruker FitLine-produkter for å nå sine mål:
214 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle
bottom of page