top of page

Hyaluronsyre og kollagen: hemmeligheten til ungdommelig hud

Etter hvert som tiden går, blir rynker en del av hvem vi er og forteller noe om fortiden vår. Så lenge det er små linjer som strekker seg rundt leppene eller over pannen er det sjarmerende, men når de begynner å bli for fremtredende, er det mer irriterende. Men hvorfor blir huden utsatt for rynker når vi blir eldre? Og hva har hyaluronsyre og kollagen å gjøre med ungdommelig vakker hud?Hyaluronsyre i kosmetiske produkter

Med alderen reduseres regenereringssyklusen til cellene, derfor begynner synlige tegn på aldring å vises på huden vår. Hyaluronsyre (HA) er et naturlig forekommende stoff i den ekstracellulære matriksen (vevet som gir strukturen til cellene), noe som fremmer et ungdommelig utseende. Den jobber for å stabilisere, beskytte og permanent fornye absolutt hvert område i huden. HA har evnen til å binde fuktighet fra miljøet. Ett gram hyaluronsyre kan holde opp til seks liter vann [1]. Er det ikke utrolig?! I tillegg er den spesielt effektiv fordi den trenger gjennom hudoverflaten og absorberes raskt.


Vannbaserte fuktighetskremer, serum og andre hudpleieprodukter, som FitLines 4ever-serie, inneholder hyaluronsyre på grunn av dens evne til å forbedre fuktighetsbalansen på alle hudtyper. Den støtter tørr og dehydrert hud. Den revitaliserer også ytre lag og fremmer elastisitet, i tillegg til å redusere rynker og gi huden et ungdommelig uttrykk. Dette gjør huden mykere, fastere og fuktighetsgivende for maksimal glød.Kollagen i kosttilskudd

Kollagen utgjør hoveddelen av bindevevet med ca 60%, og er like viktig for en (nesten) rynkefri hud. Kort sagt, det støtter huden og gir den fastheten og elastisiteten den trenger for å holde seg frisk.


Selv om det er umulig å holde kollagenivået konstant hele tiden, er det faktorer som hjelper oss å kompensere for tapet og redusere skaden på huden vår. Å styrke huden fra innsiden er en populær tilnærming. Å ta vitamin C, for eksempel, bidrar til normal kollagenformasjon for normal hudfunksjon. «Selv om vi kan gjøre mye med FitLine Skin Anti-Aging-kosmetikk fra utsiden, har ansiktspleie sine grenser. Produkter for ekstern bruk er gunstig for epidermis, det ytre hudlaget. Men huden trenger også støtte fra innsiden. Det er her vårt nye kosttilskudd FitLine Beauty kommer inn», sier Dr. Tobias Kühne, Chief Scientific Officer i PM-International. En spesiell kombinasjon av vitaminer og mineraler støtter bindevevet [2].


Både hyaluronsyre og kollagen er ansvarlig for å opprettholde elastisiteten og fastheten i huden. Selv om vi ikke kan stoppe tiden, finnes det kosmetiske produkter som hjelper oss å bremse aldringsprosessen av huden, og holde den ungdommelig litt lenger. Kosttilskudd kan støtte bindevevet.


Hva velger du?


 


[1] Sridevi et al. Int. J. Res. Chem. Environ. Vol.2 Utgave 4 Okt. 2012 (6-11)


[2] C-vitamin bidrar til normal kollagenformasjon for normal funksjon av huden; Biotin bidrar til vedlikehold av normalt hår og hud; Sink bidrar til vedlikehold av normal hud, hår og negler.


448 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle
bottom of page