top of page

Historier fra Kambodsja

Oppdatert: 19. aug. 2020

Under den utrolige reisen til Kambodsja, fikk PM-Internationals Charityambassadør, Vicki Sorg, muligheten til å oppleve glede og begeistring hos fadderbarna, samtidig som hun fikk muligheten til å bli kjent med dem personlig.


FitLine PM We Care Vicki Sorg

En åpen dør for lykkelige barn!

Ett av høydepunktene på turen var bursdagsfeiringen til alle 117 fadderbarn. Festen ble organisert av World Vision i samarbeide med PM-International og var en stor suksess!


Barna koste seg sammen med medarbeiderne fra World Vision og Charityambassadøren, de lekte morsomme leker sammen og fortalte hverandre spennende historier. Spesielt falt den deilige bursdagskaken og gavene i smak. Barna fikk til og med oppleve en Snøspray-party! Uforglemmelig! De var så begeistret og nysgjerrige fordi denne festen var noe helt nytt og unik for de fleste av barna og derfor noe annet enn den daglige rutinen. De følgende historiene forteller om noen av de personlige opplevelsene vi tok med oss hjem:


Den sjarmerende gutten og den deilige kaken

Da det var tid for å skjære opp kaken, ble Vicki, som «fadderbarnas mor», utvalgt til å gi barna den første biten – helt i tråd med tradisjonen i landsbyen. Det siste barnet som skulle få en kakebit, var Lyheng, en liten gutt på tre år. Da det ble hans tur, kikket han på Vicki med store, brune øyne og visste ikke helt og han skulle spise kaken eller ikke. Men da han så hvor vennlig og ærlig hun smilte til ham, forsvant skepsisen og han åpnet munnen og lot seg mate med den deilige kaken.


FitLine PM We Care Vicki Sorg kake

Ensomhetens sang Etter den store bursdagsfeiringen, ble Vicki invitert til å være sammen med noen av barna. Barna satte seg ned sammen og fortalte Vicki om sine daglige rutiner og om hva som er viktig i livene deres. Først traff Vicki Tuwan, en 13 år gammel jente som bor sammen med foreldrene og ti barn. «Vi er fire jenter og seks gutter og jeg er den yngste», fortalte Tuwan. Hun er glad i å synge og danse og våget til og med å synge en sang fra Kambodsja for Vicki. Den harmoniske og sarte stemmen fylte rommet med ro og stillhet da hun sang om en kvinne som var helt alene i livet og ikke hadde noen som kunne ta vare på henne. Begge så på hverandre, rørt av den triste sangen og følte umiddelbart en emosjonell binding. Dette ble starten på et vidunderlig vennskap.


FitLine Give an hour of life Vicki Sorg

Barn har store drømmer En annen fascinerende opplevelse hadde Vicki med Houen, en 12 år gammel gutt som går i 6. klasse. Sjenert, men samtidig full av begeistring fortalte han historier fra skolen og hvor glad han ble da han fikk lære å lese. Det var som å erobre en helt ny verden. Han fortalte stolt at han ville bli politimann fordi han vil sørge for at landsbyen er sikker.


Akkurat som Houen drømmer andre barn om å bli lærere, leger eller bønder. Støtten og hjelpen fra World Vision og PM-International bidrar på en helt spesiell måte til å forberede barna på en framtid som de styrer og bestemmer selv.

Helt spesielle erfaringer og medmenneskelige møter som disse er den viktigste delen av en slik reise. Barna er fulle av nysgjerrighet, respekt, glede, tiltro og kjærlighet. Disse tre historiene viser oss at det dreier seg om de små øyeblikkene i livet, og at det er disse som gjør livet spesielt verdifullt.


FitLine PM We Care Vicki Sorg

Få flere inntrykk fra Kambodsjareisen og følg Vicki på Instagram på Instagram og Facebook

13 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle
bottom of page