top of page

FitLine® – erfaringer: Hvor sikre er FitLine-produktene for idrettsutøvere?

Opprinnelig kilde til denne artikkelen: Focus Online, 16. juli 2020


Ernæringstilskudd brukes ofte innen bredde- og profesjonell idrett. De skal gi idrettsutøveren de næringsstoffene som trengs, i riktig dosering og mengde. Når det gjelder dopingkontroller har det vist seg at i tillegg til biotilgjengelighet og produkttoleranse, er også sikkerheten til produktene viktig. Derfor er det viktig at vi kan stole på ernæringstilskudd som er testet omfattende, for eksempel FitLine-produktene.Initiativ for produktsikkerhet i idretten

Alle FitLine-produktene testes regelmessig og uavhengig.

For idrettsutøvere finnes det et bredt utvalg av ernæringstilskudd. Det er viktig at produktene er effektive, og spesielt viktig er det også at de er fri for doping- og sentralstimulerende midler. For sportssektoren er Cologne List® et initiativ som gir idrettsutøvere og produsenter all relevant produktinformasjon, og dermed skaper åpenhet. Denne listen inkluderer ernæringstilskudd, for eksempel alle FitLine-produktene fra PM-International, som regelmessig testes for dopingrelevante stoffer.


Betydningen av denne åpenheten vises i en studie fra Institute of Biochemistry, som allerede i 2004 viste at en ikke ubetydelig mengde på 15% av de testede kostholdsproduktene inneholdt anabole steroider. Informasjonen på emballasjen indikerte imidlertid ikke dette. Resultatene skyldtes sannsynligvis forurensning i produksjonsprosessen.


PM-International går derfor et skritt videre: For å sikre den høyeste produktkvaliteten og renheten, produseres FitLine-produktene i henhold til de strenge GMP-retningslinjene som gjelder i legemiddelindustrien.


FitLine-produktene: maksimal sikkerhet for idrettsutøvere

Resultatene fra studien ga nye utfordringer for idrettsutøvere og produsenter av ernæringstilskudd. For å skape sikkerhet for idrettsutøvere i bredde- og profesjonell idrett, ønsket enkelte selskaper å teste produktene sine for forurensning, i tillegg til eksisterende interne kontrollprosesser.


Siden det ble grunnlagt i 2005 har Cologne List® samarbeidet med kjente selskaper innen næringstilskudd. PM-International har vært en partner helt fra starten. I dag er alle ernæringstilskuddene fra FitLine på Cologne List®. Så langt har det ikke blitt påvist et eneste tilfelle av forurensning med uønskede stoffer.


Dette er mulig fordi PM-International samarbeider med partnere som garanterer den høyeste renheten i produksjonen. I tillegg testes produktkvaliteten regelmessig og uavhengig av TÜV SÜD ELAB.


Testede FitLine-produkter for sportssektoren

Gjerpen HK Skien bruker også FitLine-produktene.

På grunn av den høye standarden, stoler mange idrettsutøvere og idrettsforeninger på produktene fra PM-International AG, blant dem det tyske friidrettsforbundet (DLV), det tyske sykkelforbundet (BDR), det tyske skiforbundet (DSV), det østerrikske Ski Association (ÖSV), det polske skiforbundet (PZN), samt det tyske ishockeyforbundet (DEB). For dem er et høyt produktsikkerhetsnivå en grunnleggende forutsetning for å bruke FitLine, og det positive bildet av FitLine blant toppidrettsutøvere har også overbevist Idriss Gonschinska, Executive Director of Sports i det tyske friidrettsforbundet. Men også andre uttalelser og samarbeid med anerkjente klubber og toppidrettsutøvere viser at FitLine-produktene nå anses som en åpen hemmelighet blant fagfolk. Spesielt verdsetter utøverne smaken, produkttoleransen og de positive resultatene de er i stand til å oppnå med produktene.


 

PM-International AG er et selskap stiftet i 1993 med produkter for helse, skjønnhet og fitness. Det er representert i nesten 40 land over hele verden. De utvikler og distribuerer premium ernæringstilskudd, samt hudpleieseriene FitLine med og FitLine skin. Selskapets kjernekompetanse er Nærings-Transport-Konseptet (NTC®). NTC® innebærer transport av næringsstoffene nøyaktig dit den trengs og når den trengs – til cellene! Innenfra og utenfra. Under produksjon og utvikling blir de strenge GMP-retningslinjene fulgt, og aktuell dokumentasjon fra vitenskap og forskning er innarbeidet. Som et resultat har PM-International rundt 70 patenter.

325 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle
bottom of page