top of page

Alexander Plath om motivasjon og suksess

Oppdatert: 14. mai 2020

Alexander Plath er ikke bare en elsket konferansier på de store arrangementene til PM-International, han er også veldig involvert i IMM-trainings og har et eget coachingfirma for personlig innflytelse og presentasjon. Nå har han frigjort litt tid i den travle timeplanen for å svare på spørsmålene våre.Du har vært en motivator i over 15 år nå, hva fikk deg til å ville hjelpe andre med suksess?

Det er et interessant spørsmål. Jeg anser egentlig ikke meg selv som en motivator. Jeg ser på det mer som at jeg er en instruktør for presentasjon og personlig innflytelse. Jeg hjelper folk til å se hva de er i stand til, og hva de har i seg, etter mottoet «making performance visible». Jeg startet med dette da jeg la merke til at det er så mange mennesker der ute som ikke klarer å vise sin sanne styrke. Jeg fant meningen med livet gjennom direktesalg. Hvis det finnes et kall, så er mitt kall å være coach og instruktør.Hvordan klarte du å bli vellykket?

Jeg tror ikke det er bare en måte å lykkes på. Jeg grep mulighetene som kom på min vei, og uten direktesalg ville jeg ikke vært der jeg er i dag. Jeg møtte mange situasjoner der jeg måtte ta dristige beslutninger og legge ting bak meg, eller gå imot andres meninger. For meg er suksess en gjentagelse av de riktige tingene, og derfor er det også hardt arbeid. Hobbyen min er nevrologi, som nok også har hjulpet meg som coach og instruktør. Suksess betyr også å kommunisere, jobbe og leve et hjernevennlig liv. Det er to sider – din egen hjerne, der ordet «motivasjon» spiller en stor rolle – og andres hjerner. Målet mitt er å transportere budskapet mitt på en slik måte at andres hjerner husker det så lenge som mulig.


Hva var det vanskeligste øyeblikket i karrieren din, og hvordan klarte du å overkomme det?

Jeg tror ikke at det var ett stort og vanskelig øyeblikk, men det har vært flere utfordrende situasjoner. En av dem var å fortelle til foreldrene mine at jeg bestemte meg for å starte for fullt med direktesalg etter å ha studert industrielt ingeniørfag i flere år. De var sjokkerte i begynnelsen, men i dag er de veldig glade for at jeg tok denne beslutningen. Om man skal se det samlet, har de siste årene definitivt bydd på flere kritiske øyeblikk der jeg har måttet spørre meg selv om det jeg driver med, egentlig er det rette for meg. Og spesielt om jeg er den riktige personen til å drive med det jeg gjør. Jeg liker å si: «Direktesalg (og livet i seg selv) er som å sykle. Så lenge du fortsetter å tråkke, faller du ikke. Noen ganger går det raskere, noen ganger går det tregere, men det går alltid fremover».Hva fascinerer deg med direktesalg?

Direktesalg har gitt meg muligheten til å vise talentene mine. Jeg har innsett at jeg kan inspirere folk som igjen kan inspirere andre. Derfor er direktesalg et godt verktøy for alle som ønsker å finne ut hva de egentlig vil med livet sitt. Selvfølgelig er det viktig å tjene penger, men er ikke penger også bare et verktøy som hjelper deg til å bli bedre i det som virkelig gjør deg glad?


Hvilke ferdigheter trengs for å lykkes i direktesalg?

En av de viktigste ferdighetene man kan ha i direktesalg er utholdenhet. Som jeg har nevnt tidligere, handler det om å fortsette å tråkke når det blir tøft. Du må også være åpen for personlig vekst, ellers vil egoet overta og andre mennesker vil syntes at det er vanskelig å jobbe med deg. Å jobbe med andre – og ikke mot andre, er avgjørende i direktesalg. I tillegg må du være villig til å lære og jobbe hardt.Hvilke råd har du til de som vurderer å starte med direktesalg?

Det viktigste er å finne et produkt som man virkelig tror på. Jeg anbefaler ikke å bruke produkter kun som et verktøy for å tjene penger. Videre bør du sette deg personlige mål, for eksempel hva du skal klare innen 6 måneder eller 1 år, og gi full gass helt til slutten. Etterpå bør du vurdere om dette var noe som fungerte for deg eller ikke. Det er tydelig at det hjelper å lytte til og lære mye fra selskapet man jobber med, det kan spare en for mye frustrasjon. Og til slutt: ikke hør på de som ikke aner hva direktesalg er. Alle kjenner noen som kjenner noen som har kastet bort mange penger på direktesalg. Men om du undersøker litt nærmere, er det for det meste partiske meninger og ikke fakta. Mange vil ikke ta ansvar for sine egne handlinger, og har en tendens til å skylde på andre når man feiler. Jeg tror det er en av grunnene til at mange er skeptisk til direktesalg, uten at de også tenker på mulighetene som tilbys med denne forretningsmodellen.


 


Vil du dele dine erfaringer og tips med oss? Legg igjen en kommentar!

137 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle
bottom of page