top of page

Tre faser av hårvekstsyklus med FitLine Hair+

Hårveksten din følger en syklus, og når du vet det kan det hjelpe deg til å ta bedre vare på håret ditt og unngå å bli stresset hvis du ikke lykkes hele tiden. FitLine Hair+, den helhetlige løsningen som består av kosttilskudd i kombinasjon med kosmetikk, er her for deg! FitLine Hair+ støtter hårveksten din ved å aktivere vekstsyklusen når cellene dine senker farten. Noe som betyr: ingen flere unnskyldninger om at du ikke har kunnskap om hårets naturlige syklus, og hvordan du bruker kunnskapen for å få utrolig vakkert og fyldig hår! Noen ganger er håret ditt bare i en annen fase enn du er, og det er helt OK. FitLine Hair+ støtter hårveksten din ved å aktivere vekstsyklusen når cellene dine senker farten.«Det er bare en fase, kjære!»

Hår har noen svært spesifikke egenskaper og er et av de raskest voksende vevene i menneskekroppen. Det vokser mellom 0,6 og 1,4 cm per måned i gjennomsnitt, og kan ha en levetid på over 6 år. Et hode med sunt, skinnende hår er ikke bare et tegn på generell helse og velvære, men det er et uttrykk for din identitet og status. En sunn hodebunn har mellom 100.000 til 150.000 hårstrå. Mengden hår du har, avhenger også av hårfargen din: mens blonde mennesker vanligvis har mer hår i gjennomsnitt, har svarthårede og rødhårede mennesker færre hårstrå.


Vi kaller det hårvekstsyklus, men håret ditt gjør egentlig ingenting. Det er faktisk den nedre delen av hårsekken (hårfollikelen) som aktiverer hårvekstsyklusen. Denne kan deles inn i tre forskjellige faser:

  1. Anagenfasen (vekst)

  2. Catagenfasen (regresjon)

  3. Telogenfasen (hvile)

Den anagene fasen – det starter i hårsekken

I løpet av denne fasen begynner hårsekken å skape hårlag etter hårlag, fra spiss til bunn og fra innsiden og ut. Dette er den beste og mest effektive fasen å ta og bruke Hair+ på. Den helhetlige løsningen for innvendig og utvendig applikasjon virker umiddelbart på hår som er i anagenfasen. Heldigvis kan den voksende fasen av hårsyklusen vare mellom 2 og 8 år. Varigheten av denne fasen avgjør hvor langt håret ditt blir, og dette er også den eneste fasen av syklusen der håret faktisk vokser.


Catagenfasen – der håret bare er hår

Catagenfasen er når håret slutter å vokse. Håret har vokst til sin maksimale lengde, og nå forblir det bare slik i ca to uker til en måned til. Follikkelen gir liten eller ingen støtte til håret ditt, og det vil etter hvert falle av.


Telogenfasen – gjør deg klar for mer

Under denne fasen blir stamceller i hårsekken klar til å sende ut signalet for å begynne å bygge nytt hår. Hårvekstfasen av folliklene er usynkronisert og at du kontinuerlig mister 50-100 hårstrå per dag forblir ubemerket mesteparten av tiden. Noen ganger er hvilesyklusen blokkert på grunn av ikke-genetiske og ikke-hormonelle faktorer, og håret forblir i regresjonsfasen over lengre tid. Dette resulterer vanligvis i tynnere hår.

217 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle
bottom of page