top of page

Når livet gir deg sitroner ...

… lag deg en limonade! Denne gule frukten smaker kanskje surt, men den har også mange søte fordeler. Det samme gjelder resten av sitrusfruktene: appelsiner, grapefrukt, lime, og deres mindre kjente søskenbarn som kumquats, satsumas og yuzu. De legger til smak og farge i limonaden, salaten eller kakene dine. Enda viktigere er det at de kan skryte av helsefremmende fordeler*!


Når du tenker på sitrusfrukter, er nok C-vitaminer det første du tenker på. De er best kjent for å bidra til normal funksjon av immunsystemet, så sørg for at du tilfører nok av dette nå under influensasesongen. C-vitaminer bidrar også til normal kollagenformasjon for normal funksjon av tannkjøtt og tenner.Sitrusfrukter inneholder også mange andre viktige næringsstoffer, inkludert naturlige bioflavonoider, provitamin A og selen. På samme måte som C-vitaminer, bidrar disse sporelementene til normal funksjon av immunsystemet. Det bidrar også til å beskytte celler mot oksidativt stress, som kan være forårsaket av faktorer som soleksponering, røyking, eller stress.


Bioflavonoider er oppkalt etter det latinske ordet for gul, da disse næringsstoffene er årsaken til pigmenteringen av enkelte matvarer. I 1936 oppdaget den Nobelprisvinnende forskeren Albert Szent-Gyorgi (som også spilte en pionér-rolle i forskningen på C-vitaminer) dem. Han kalte opprinnelig denne gruppen med næringsstoffer for P-vitaminer. Fram til i dag har tusenvis av forskjellige flavonoider blitt klassifisert, hver med sine unike fordeler. De finnes ofte i matvarer som også er kilder til C-vitaminer.


Husk at disse fargerike fruktene kan bidra til å beskytte kroppen din hele året. Og om du ikke liker den syrlige smaken, husk på alt det gode som kommer fra sitrusfrukter. Sitrusekstrakter finner du også i FitLine Cellebeskyttelse. Dette kosttilskuddet inneholder sitrusekstrakter som er rike på naturlige bioflavonoider, C-vitaminer, provitamin A og selen. C-vitaminer bidrar til normal funksjon av immunsystemet. I tillegg støtter NTC et optimalt næringsopptak, og pulveret løses i vann til en drikk med frisk og fruktig appelsinsmak.


"Som det lille ekstra for å styrke immunforsvaret ditt ** anbefaler vi FitLine Cellebeskyttelse. Videre er det lurt å begrense ting som svekker kroppens eget forsvar, for eksempel for høyt alkoholforbruk. Hold deg til generell hygienepraksis. Uansett om det er influensavirus eller forkjølelse er det avgjørende å optimalisere kroppens eget forsvar"

– Dr. Tobias Kühne, Chief Scientific Officer i PM-International


 

* Rik på C-vitamin og selen - bidra til normal funksjon av immunsystemet.

** Vitamin C bidrar til immunforsvarets normale funksjon.


Denne artikkelen gir bare tips om hvordan du kan bruke kostholdet til å støtte immunforsvaret ditt. Ingen av disse matvarene eller anbefalte kosttilskudd kan garantere et sunt immunsystem. Hvis du er i tvil, bør du alltid søke råd fra en lege.

1 489 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle
bottom of page