top of page

FitLine farlig? Tvert i mot!

Oppdatert: 19. aug. 2020

FitLine farlig? Tvert i mot! – det finnes ingenting sikrere!


Er du usikker på om FitLine kan være skadelig? Og hvordan det står til med produktsikkerheten?


Det hersker mye usikkerhet rundt næringstilskuddsprodukter og artikler i aviser og andre media kan bidra til å øke usikkerheten ytterligere. Så hvis du er blant dem som stiller spørsmål og er usikker, er du absolutt ikke alene! Det er viktig å vite hva vi putter i oss, både når det gjelder «vanlige» mat og når det kommer til næringstilskuddsprodukter.


Er FitLine farlig? – Steg 1: FitLine har strenge krav til renhet og sikkerhet

I PM-International står temaer som kvalitet, renhet og sikkerhet, sammen med produktresultater, øverst på prioritetslisten. Mens Nærings-Transport-Konseptet (NTC®) sikrer et unikt opptak og dermed resultater, garanterer våre produsenter høyeste kvalitet, renhet og sikkerhet gjennom produksjon under markedets strengeste retningslinjer, GMP (Good Manufacturing Practice, høyeste internasjonale produksjonsstandard) og ISO 9001-sertifisering (kvalitetssertifisering). Det gjennomføres omfattende kontroller både av samtlige råvarer og de ferdig FitLineproduktene. Holdbarhetstester, mikrobiologiske tester, tungtmetallstester, tester mot insektsbekjempningsmidler, ugressmidler og annen kontaminering av produktet og mye, mye mer, utføres av produsenten på vegne av PM-International og er et krav fra selskapets side for å bruke nettopp denne produsenten. Effekter, som for eksempel effekt av lactobasiller, kontrolleres og dokumenteres og til og med utdrag fra kontrollerte, økologiske gårder må gjennomføre disse testene. Ingen av disse kontrollene og testene er et krav en vanlig praksis når det dreier seg om næringstilskuddsprodukter. Men PM-International har produktsikkerhet som fanesak, og har derfor valgt å legge produktrenhet og -sikkerhet på aller høyeste nivå. Ingen produkter sendes ut for salg hvis ikke resultatene av alle laboratorieanalyser dekker denne høye standarden.

Produksjon etter GMP-standard sammen med alle renhets- og sikkerhetsanalyser strekker seg langt utover det som kreves og som er standard i bransjen. Likevel har PM-International gått enda et skritt videre i retning produkt- og forbrukersikkerhet. Uavhengige laboratorieanalyser av en uavhengig, 3. part – PM-International er pionerer på enda et felt og har satt en helt ny standard!


Er FitLine farlig? – Steg 2: Laboratorieanalyser av en uavhengig, 3. part: TÜV SÜD ELAB GmbH

TÜV SÜD ELAB GmbH er et 100% datterselskap av TÜV SÜD AG og har jobbet i mange år som en profesjonell laboratorieavdeling for matvare-, vann- og miljøteknikk og medisinsk laboratorieservice. Den raske og eksakte analysen av ulike produktprøver sammen med den komplette konsutasjonen til de enkelte samarbeidspartnerne, regnes som selskapets viktigste kompetanse.


TÜV SÜD ELAB GmbH Laboratorium Gmbh oppfyller alle krav i hht DIN EN ISO/IEC 17025:2005 og er akkreditert av DAkkS under akkrediteringsnummeret D-PL-14390-01-00.


TÜV SÜD ELAB GmbH arbeider som et eksternt og helt uavhengig laboratorium som regelbundet analyserer og kvalitetssikrer FitLine på ulike kvalitetsparametre. Utøver alle renhets- og kvalitetssikringsanalyser som FitLine og PM-Internaitonal selv gjennomfører, kontrolleres FitLine også av TÜV SÜD ELAB som en uavhengig kontrollør.


Hva er det TÜV SÜD ELAB analyserer?

Laboratorieanalysene er individuelt tilpasset, siden innholdet i de ulike produktene varierer. Tar vi FitLine Basics som eksempel, omfatter laboratoriekontrollen følgende:

Kontroll av korrekt merking av produktene, analyse av vitamin A, C og E og selen, analyse av næringsverdien av samtlige indredienser og kostfibre. Midrobiologisk analyse (total bacterial count, enterobacteriaceae E. coli, gjær og mugg, staphylococcus, salmonella ssp., listeria monocytogenes).

For å garantere sin uavhengighet, stiller TÜV SÜD ELAB GmbH et krav om at de når som helst skal kunne komme til det sentrale lageret i Speyer, Tyskland og plukke produkter fra lagerhyllene.


På produktene finner du en QR-kode som ved scanning, leder forbrukeren direkte til TÜV SÜD ELAB GmbHs hjemmeside, hvor man kan lese om nettopp det produktet man har i hånden.


Har man ikke produktet foran seg, kan man alternativt gå inn på TÛV SÜD ELAB GmbHs egen hjemmeside hvor man får opp nøyaktig samme informasjon.

Vil du vite mer om TÜV SÜD ELAB GmbH? Gi inn på hjemmesiden for mer informasjon.


Er FitLine farlig? – Steg 3: Garantert sikkerhet for idrettsutøvere

Å bli tatt i doping er en katastrofe for enhver idrettsutøver og kan sette en stopper for lovende idrettskarrierer. Alle idrettsutøvere er svært bevisste på dette, og likevel finnes det mange tilfeller på at idrettsutøvere som i utgangspunktet har vært svært forsiktige likevel har blitt testet positivt.


Kosttilskudd er stadig i søkelyset, og for en idrettsutøver kan det være vanskelig å finne ut av hvilke produkter som er sikre og hvilke de skal holde seg unna! Den svenske sportsjournalisten Mats Wennerholm har skrevet et blogginnlegg om doping som gir et lite perspektiv på problemet.


FitLine kan garantere at produktene er dopingsikre

Utover alle renhets- og sikkerhetsanalyser du har lest om lenger opp i bloggen, tester PM-International også FitLineproduktene for dopingsrelevante anabole steroider /N prohormoner og andre stimulantier. Alle FitLineprodukter er listet på Colognelisten®. Listen publiserer produkter som er testet av ett av verdens ledende labortorier for dopingsrelevante substanser i kosttilskudd. Gå inn og les mer om Colognelisten og dopingsikkerhet. Du kan også søke opp FitLine i databasen.


Så tilbake til spørsmålet: er FitLine farlig? Nei, tvert imot, FitLine er det sikreste næringstilskuddet på markedet, produsert med GMP-standard, uavhengig kontrollert av TÜV SÜD ELAB GmbH og dopingtestet av Colognelisten!

Fitlinefacts – bare facts!


FitLine test

131 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle
bottom of page