top of page

FitLine satser på innovasjon – dagens forskning for morgendagens velvære

Dr. Tobias Kühne født i Gütersloh, Tyskland, i 1957. PM-International Chief Science Officer og leder av Scientific Advisory Board. Ledende ekspert for FitLine Product Academy


Dr. Tobias Kühne har vært en ivrig bruker av FitLine-produktene i over 20 år. Dette har igjen ført til at han har inspirert PM-Internationals Scientific Advisory Board i mer enn 15 år. Opprinnelig er han lege med ytterligere utdanning innen naturopati, kiropraktikk, idrettsmedisin og ernæringsvitenskap, for å nevne noe. Han pleide å ha to legekontorer for medisinsk behandling, naturopati og komplementær medisin. Og i over 18 år har han vært en ettertraktet sakkyndig foredragsholder rundt temaer som omhandler ernæringstilskudd og medisinske emner. Sammen med teamet sitt, organiserer han verdensomspennende FitLine produktakademier.Vitenskap som forandrer verden slik vi kjenner den

FitLine Head Scientist og leder for Ekspertteamet i PM, Dr. Tobias Kühne, sitter i stolen i sitt hjørnekontor i det globale PM-hovedkvarteret i Schengen (Luxembourg). Vitenskapelige bøker, diagrammer og publikasjoner hoper seg opp på skrivebordet og i hyllene. En basketballfigur stikker opp fra dokumentene. Det er veldig varmt ute. Den brennende varmen konkurrerer med den høye surringen fra klimaanlegget i taket. Dr Kühne ser ikke ut til å være plaget av varmen ute, han leter etter en vitenskapelig artikkel som viser biotilgjengeligheten til NTC®. Faktisk ser du ham sjelden uten et smil. Uansett om han er på en PM-scene og holder foredrag, snakker om produktene på et Business Academy, forsker på laboratoriene, reiser verden rundt for PM-International eller akkurat som i dag, jobbende på kontoret sitt.


Han slutter å lete etter papiret sitt, setter seg ned, ser på vinmarkene på den andre siden av elven i et par sekunder. Klimaanlegget slutter å summe. Dr. Kühne snur seg i stolen og begynner å snakke om sin erfaring med PM-International. «Du vet», sa han, «tilbake i 2015, i løpet av mine første år som CSO i PM-International, var det daglige arbeidet mitt veldig annerledes. Jeg var opptatt med å ta prøver og testing på laboratoriet hver eneste dag. Teamene var mindre, det var færre e-postmeldinger å svare på, men siden dag én har arbeidsmengden aldri minket. Vi hadde store planer og en klar visjon hele tiden. Hovedoppgaven vår var, og er fremdeles, å utvikle nye høykvalitetsprodukter for helse, fitness og skjønnhet. Parallelt jobber vi nådeløst med å øke biotilgjengeligheten til FitLine-produktene ved å utvikle og forbedre nye formuleringer, erstatte ingredienser og omarbeide oppskrifter rundt vår patenterte NTC® og dermed forbedre andre menneskers livskvalitet.»Behovet for produktkvalitet og sikkerhet blir aldri utdatert

Dr. Kühne tar et tomt glass og drar fram en PowerCocktail-pose fra en skuff. Han slutter å snakke, mens han river opp posen og heller innholdet i glasset. Han fyller glasset med vann, rører om forsiktig og tar en stor slurk.


«Ikke misforstå, jeg sier ikke at den tiden var verken bedre eller verre – den var annerledes. Jeg tror at de to viktigste forskningsprosjektene våre, glucoTOP med LUXINNOVATION og ActiVitis med LIST, inkluderer akkurat det vi som helsefirma ønsker. Men det som virkelig endret FoU-avdelingen i PM, var da de signerte det strategiske samarbeidet med LIST (Luxembourg Institute of Science and Technology). Takket være det felles laboratoriet i Luxemburgs forskningssenter og et sjenerøst forskningsstipend på 1,1 millioner euro fra luxemburgsk regjering, utvidet vi forskningsinnsatsen betydelig. Samtidig tok vi gigantiske skritt fremover i ActiVitis-prosjektet de siste to årene. Et prosjekt som er utviklet for å finne måter der pressrester fra druer, som vanligvis blir betraktet som biologisk avfall, kan brukes til industrielle formål. Den tar sikte på å utforme innovative og bærekraftige prosesser for utvikling av nye bioaktive kosttilskudd fra Luxemburgs biprodukter fra vingårdene. De første resultatene fra disse prosjektene er faktisk så lovende at vi allerede ser etter produksjonspartnere.»


«Her i PM-International er det viktig for oss å gi noe tilbake samtidig. Derfor sponset vi i 2017 den første “LIST International Award in Bioinnovation”, som ble tildelt Paul Spagnuolo og hans forskerteam fra University of Guelph i Canada.»


Forskning på forebygging er nøkkelen

«Kundene våre stoler på at vi tar ønsket om kvalitet på alvor. Den største utfordringen for FoU-avdelingen utenom samarbeidet med LIST, er å finne de beste leverandørene og produsentene i verden. Leverandører som vi kan stole på i alle områder. Vi jobber utelukkende med partnere som overholder GMP-standarden og som garanterer høyeste renhet for å holde våre produkter rene og 100% sikre. Dette er en av de viktigste milepælene for fremtidens kosttilskudd og kosmetikk, og PM-International leder markedet der.»


Dette innebærer at målet for FoU-avdelingen, for FitLine-produktene og for hele ernæringstilskudd- og kosmetikkindustrien er å tenke "nutraceutical". For å komme dit, må vi fortsette å undersøke hvordan vi kan øke biotilgjengeligheten, for å styrke vår kunnskap om hvordan mikronæringsstoffer påvirker trivselen din positivt, og hvordan vi utvinner disse næringsstoffene på en bærekraftig og naturlig måte.


PowerCocktailen han lagde tidligere er nå tom. Dr Kühne forventes i et annet viktig møte. Han tar på seg brillene og sitt vanlige, vennlige smil, så reiser han seg og sier farvel.


Kanskje du ser ham på en av de neste globale arrangementene våre?

367 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle
bottom of page