top of page

Spis smart i den kalde årstiden

Så snart kroppen blir utsatt for påvirkning utenfra, blir immunforsvaret aktivt. Aktiviteten fører til at cellene må utvikle og dele seg raskt. Vitaminer som vitamin C, vitamin D, folsyre, vitamin A og vitamin B2 bidrar til en normal funksjon av immunsystemet. Akkurat som sink, som spiller en rolle innenfor celledeling. Kroppen påvirkes av mange faktorer utenfra, som for eksempel forurensing og stress, og dette fører til at det oppstår for mange «frie radikaler» i kroppen. Kroppen opplever oksidativt stress. Da er det viktig at våre «glade hjelpere» i antioksidant-familien trår til, som for eksempel sporstoffene sink, selen, kobber og mangan.


Slimhinnene i luftveiene spiller også en viktig rolle som en beskyttende barriere mot bakterier av alle slag. Vitamin A, vitamin B2 og biotin bidrar til vedlikehold av normale slimhinner. Videre er vitamin D uunnværlig for immunsystemet. Bare hvis det er vi har tilstrekkelig av næringsstoffer, mobiliseres kroppens forsvar for å bekjempe uønskede bakterier.Hva kan du gjøre?

Spis minst 5 porsjoner grønnsaker og frukt daglig (3 porsjoner grønnsaker og 2 porsjoner frukt). Dette tilsvarer rundt 400g grønnsaker daglig (for eksempel 200g kokte grønnsaker og 200g råkost/salat) og ca 250g frukt. Tips: bruk hånden din som referanse for hvor stor din individuelle porsjon grønt og frukt skal være. Mengden mat som passer inn i hånden din, passer til din alder og kroppsstørrelse.Hva kan FitLine gjøre for deg?

FitLine Optimalsett består av PowerCocktail (blant annet med vitaminer og selen) og Restorate (med mineraler, sporstoffer og vitamin D3), og inneholder næringsstoffene vi har beskrevet over. Med hjelp av det modulære opptakskonseptet (NTC) transporteres næringsstoffene i Optimalsettet dit de trengs og når de trengs, og bidrar dermed til optimal næringstilførsel.36 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle
bottom of page