top of page

Sjenert? Her er tre måter å gjøre tilnærming enklere!

Nettverking! Power Point-presentasjoner! Å snakke til fremmede! Gir disse ordene deg gåsehud? Tenker du oppriktig at en ond kraft har funnet opp gruppeprosjekter for å straffe deg? Og hvis du er ærlig, er alt du vil gjøre å flykte langt vekk fra slike situasjoner? Føler du at alle i rommet stirrer på deg, ser rett gjennom deg og dømmer deg? Slapp av! Pust! Det er hjernen din som lyver for deg. Vi har alle vært der, og jeg lover at millioner av andre har vært der også, og de overlevde på en eller annen måte.


De fleste i rommet er like opptatt av de samme tankene om usikkerhet som deg, og tenker egentlig ikke så mye på deg som du tror at de gjør. Det krever litt øvelse og mye disiplin, men hvis du internaliserer dette, kan du gjøre denne selvbevisstheten til noe positivt, og fokusere i øyeblikket i stedet for å bli konsumert av dine tvil om deg selv! Det er en løsning for deg også, og til slutt, en dag kan du omfavne din frykt for å snakke med andre og til og med dra nytte av det.


Hvis du er usikker på hvordan du oppfattes av andre, kan du alltid øve i en uformell setting. Ta med din beste venn, partner eller et familiemedlem. Lykke til! Se på denne artikkelen som ditt første skritt: Vær åpen, vær ærlig, vær deg selv! I mange kulturer kan det å tilnærme seg fremmede føles som en inntrenging i deres personlige rom, som drar dem ut av deres komfortsoner. Du kan enkelt kontrollere denne situasjonen ved å dekonstruere den!Vær åpen!

Folk som blir kontaktet, stiller seg tre spørsmål: Hvem er dette? Hva er det han vil? Hvor mye av tiden min skal han stjele? Den logiske måten å motvirke dette på er å svare på alle tre spørsmålene før de kan blokkere deg.


«Hei, jeg er Alex» «Har du noe imot om jeg snakker med deg?» «Jeg la merke til at du brukte denne håndkremen, kan du anbefale den?»


TIPS: Ikke smyg deg inn på folk! Før du begynner å engasjere dem i en samtale, prøv alltid å få øyekontakt og smil! En grunnleggende kommunikasjonsregel er at hver personlig kommunikasjon skal begynne med øyekontakt og et smil. Erfaring viser at det er en viktig faktor for et sterkt og godt førsteinntrykk.Vær ærlig!

Husk å gi før du spør. Å tilby noen gratis informasjon om dine intensjoner er noe av de beste du kan gjøre.


«Har du hørt om FitLine? Jeg er en forhandler og en stor fan av produktene, og jeg kan ha det rette for deg hvis du er villig til å høre hva jeg har å si.»

TIPS: Har du hørt om TMI (too much information)? Ikke del for mange personlige ting!Vær deg selv!

Nei, ikke den morgengretne før-du-har-tatt-dagens-PowerCocktail-deg. Den hyggelige deg! Når du tilnærmer deg en fremmed, vil du legge merke til at de vil speile kroppsspråket ditt. Det er derfor du bør være selvbevisst om kroppsstilling og om å sette på ditt beste smil og bare være deg. Snakk med folk slik du vil bli snakket med, og du vil skape en naturlig forbindelse til dem.


TIPS: Oppriktige komplimenter kan åpne dører du ikke engang visste eksisterte.

57 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle
bottom of page