top of page

Solbeskyttelse: facts med FitLine Mythbuster

Tiden vi har ventet på er snart her: sommermoro i solen. Etter en lang, kald og mørk vinter løper vi mot solen som en møll tiltrekkes av flammer. Den varmer oss, gjør oss lykkelige og gir oss en forførende, solbrun hud. Men pass på! Huden vår er svært følsom. Soleksponering med utilstrekkelig beskyttelse øker risikoen for hudkreft og fremskynder aldring. Så ikke la deg bli lurt av følgende myter om solbeskyttelse:



Myte 1: Rød som en hummer i dag, brun i morgen

Dessverre er det ikke så enkelt. Selv om solbrenthet kan gi en solbrun hud, er det ikke sunt. Tvert imot er det utrolig farlig, og vil heller ikke vare så lenge som forsiktig soling. Tross alt er solbrent fortsatt solbrent, og det skader huden. Så snart huden begynner å helbredes, vil den flake av – det vil også den gylne fargen. For å holde huden sunn og få en gyllen farge som varer, husk å smøre inn kroppen din tilstrekkelig med beskyttelse mens du soler deg.


Myte 2: Dagpleie er beskyttelse nok

Det kommer an på. De fleste fuktighetskremer inneholder bare lett solbeskyttelse, vanligvis ikke mer enn solfaktor 15. For en vanlig dag på kontoret, med bare korte perioder ute, er det greit. Men hvis du planlegger å tilbringe lunsjpausen ute i solen, er denne solfaktoren kanskje ikke nok. Ansiktet ditt er forskjellig fra resten av kroppen din. Huden i ansiktet er skjørere fordi den er tynnere. Derfor trenger den bedre beskyttelse enn andre deler av kroppen. Vi anbefaler at du bruker solfaktor 30 for lengre perioder utendørs.


Myte 3: Det er overskyet – jeg trenger ikke solkrem

Jo, det gjør du! Skyer filtrerer bare bort 20% av UV-strålene – 80% finner fortsatt veien gjennom. Parasoller, trær og lignende, filtrerer bort ca 50%. Likevel, selv om du er i skyggen, er du ikke trygg fra å bli solbrent. Ikke ta noen sjanser – bruk solbeskyttelse. Huden din vil sette pris på det.


Myte 4: Jeg kan bli lenger i solen om jeg har på mer solkrem

Enkel matematikk gjelder ikke her fordi solfaktor ikke kan legges sammen. Selv om du bruker solkrem med solfaktor 30 to ganger, betyr ikke det at beskyttelsen gir opp til solfaktor 60. Hvor lenge du kan holde deg i solen, er avhengig av hudtonen din. La oss ta lys hud, for eksempel. Den har en selvbeskyttelsestid på 10 minutter. Behandling med solfaktor 30 gir 30 ganger beskyttelse, altså 300 minutter. Husk at det fortsatt er nødvendig å bruke solkrem regelmessig. Spesielt etter svømming eller svetting, da er huden din ikke fullstendig beskyttet lenger.


Mens du nyter solen, la oss ta vare på huden din.


Vår solbeskyttelsestrio for deg

  • FitLine med PreSun Lotion Beskytter huden mot sola Aktiverer og fremskynder solingsprosessen Fremmer en intens og jevn brunfarge

  • FitLine med Sun Spray SF 30 Den perfekte anti-aging strategien for beskyttelse mot solen Frisk og fruktig kokosnøtt-aroma Klar og ikke-fettete tekstur

  • FitLine med After Sun Kjølende gel som nærer og beroliger solstresset hud med fuktighet Bidrar til å forlenge en gyllen farge

238 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle
bottom of page