top of page

Jakten på nye speedsurfingrekorder med FitLine

Speedsurfing er en ekstremsport som krever mye – særlig at du er litt gal! Når verdens beste og tøffeste surfere samles for å konkurrere, er det like mye naturkreftene de konkurrerer mot. Når du suser nedover en smal vannstripe, dreier det seg like mye om teknikk som perfekte værforhold. Sterk vind med helt rolig vann kan få surferne opp i en hastighet på inntil 96 km/t.Med sine 50 år, er Morten Knutsen Norges raskeste speedsurfer. Han har hatt tiltro til FitLine-produktene siden 2018. I november 2018 satt han norsk rekord i speedsurfing. Med en gjennomsnittshastighet på 43,5 knop (80,5 km/t) over en distanse på 500 meter, seilet han gjennom Lüdertzkanalen i Namibia – bare for å gå forbi sin norske lagkamerat Miriam Rassmussen. Vi lurte på hva som skal til for å være blant de beste og hva FitLine gjør for ham, og vi gleder oss til å dele tilbakemeldingene hans:Det må være et utrolig kick å surfe i mer enn 80 km/t. Hva er det vanskeligste med vindsurfing?

Kicket du får av å være så rask, er helt ubeskrivelig. Det er helt vilt! Pluss at ingenting slår den følelsen av å være i ett med naturkreftene. Det handler om å være 100% forberedt, for så å blokkere alt annet enn oppgave for oppgave uten å måtte tenke. Faktisk var kanalen jeg surfet på i Lüderlitz bare 6 meter bred og noen steder bare 25-30 cm dyp. Vanskeligheten med å surfe på en kanal sammenlignet med åpen sjø, er at du må bråstoppe rett etter at du har fått opp farten.


Hvordan involverer du FitLine-produktene i dine daglige rutiner?

Vel, idretten min er ekstremsport. Kroppen får ganske kraftig juling; sterk vind blåser dag etter dag, og bestemmer når jeg kan ta en pause og hente meg inn. Det er ingen tvil om at Restorate er produktet som har gjort mest for meg. Jeg tar det litt tidligere på dagen, for eksempel etter trening, når kroppen starter å restituere.


Når sommeren kommer, ønsker jeg å være litt lettere, siden jeg da seiler mer i Norge og andre steder med mindre vind. Jeg kan starte å faste, som innebærer at jeg spiser all maten innenfor et vindu på 8-12 timer gjennom et helt 24-timers tidsrom. I løpet av den resterende tiden faster jeg. Da starter jeg med frokost i 12-tiden. Vanligvis spiser jeg grøt med cottage cheese, lønnesirup og massevis av kanel. Så drikker jeg PowerCocktail med to skjeer Activize til. Gjennom dagen mens jeg trener, bruker jeg Fitness Drink som jeg synes er virkelig god. Jeg har prøvd mange sportsdrinker, men magen min tolererer denne aller best, og jeg kjenner at jeg har mer energi å gå på.


Hvor surfer du?

Jeg har vært overalt i hele verden for å surfe. Vanligvis trener jeg enten hjemme på stranden på Karmøy Åkra eller i Danmark, Hellas og Egypt. Favorittstedet mitt er fremdeles hjembyen min, men Devil's Bay i Hellas og selvfølgelig Lüderlitz i Namibia er supre steder å surfe.Hvilke typer fysisk trening er viktig for surfere, og hvordan forbereder du deg fysisk?

Det er viktig at hele kroppen er sterk, og da særlig kjernemuskulaturen. Dessuten er det viktig å unngå skader. Jeg går med ekstra vekter på rundt 200-30 kg, sykler på fjellet, driver med yoga, går på treningsstudio, trener på romaskin og i tillegg driver jeg med mental trening.


Hva er det neste målet ditt?

Jeg prøver alltid å surfe så raskt som overhodet mulig. For meg dreier det seg ikke bare om å sette nasjonale rekorder, men også om å utfordre seg selv og slå mine egne rekorder. Folk sier at livet starter når du runder 50 knop, så det er det neste målet mitt.


Beskriv deg selv med tre ord.

Gal (der kom sannheten...). Målrettet. Disiplinert.

585 visninger1 kommentar

Siste innlegg

Se alle
bottom of page