top of page

Hvorfor det er så viktig å få i seg nok væske

Å drikke nok er like viktig for en sunn kropp som å få i seg nok næring. Væske fungerer som en næringstransportør til cellene, spyler bakterier ut fra blæren og hindrer oss i å få forstoppelse. Er vi dehydrerte, blir vi fortere slitne, får hodepine, lavt blodtrykk, kramper, tørr hud, blir svimle osv.Avhengig av alder, kjønn og fysisk form, utgjør væske i kroppen mellom 50% og 78% av kroppsmassen din. Det er mye! Tar man denne prosenten i betraktning, kan man nesten få en forestilling av at vi er som agurker, bare med følelser.


Væske fordeles forskjellig i kroppen. Fettvev inneholder mindre vann enn magert vev. En annen viktig faktor som påvirker væskeforholdet i kroppen, er selvsagt hvor mye du drikker i løpet av dagen. Vanligvis føler man seg tørst allerede etter at væskenivået har sunket med «bare» ca 2-3%. Kroppen sender ut signaler om tørste når du mangler mellom 17,7 og 2,2 liter væske – men obs, dette tilsvarer ikke mengden som anbefales at du drikker i løpet av dagen!Antageligvis er det like mange fordeler ved å holde seg hydrert, som det er ulemper ved å bli dehydrert. For å forbedre ytelsen under trening, er det viktig å drikke både før, under og etter treningsøkten. Riktig væskebalanse reduserer tretthet, forbedrer utholdenhet og senker makspulsen din. Og mens vi snakker om trening eller hvis du har planer om å gå ned i vekt: det å drikke tilstrekkelig, kan hjelpe deg til å oppnå bedre, raskere og mer konsistente resultater enn personer som ikke sørger for å drikke nok. Forresten, visste du at det gir en stemingsboost å få i seg nok væske?


Faktisk bidrar tilstrekkelig med væske, og å unngå dehydrering, til å kunne forbedre trivselen og hjelpe deg til å få et bedre og mer aktivt liv!

116 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle
bottom of page