top of page

Championsøstrene som elsker FitLine!

Oppdatert: 20. aug. 2020

Skiskyting – 6 spørsmål til Ida og Guro Herfoss


Ida og Guro Herfoss bruker FitLine

Ida og Guro Herfoss: En dynamisk duo fra Norge. Deres lidenskap? Høyhastighets jakt og legge ned bytte. Men ikke bli bekymret – det er ikke snakk om to drapskvinner her! Søstrene er skiskyttere og FitLine-ambassadører. Begge har drevet med skiskyting siden de var små, og de siste par årene har de begynt å få noen spennende plasseringer på plass. I 2017 vant Guro (18 år) gullmedalje i fellesstart i Norgesmesterskapet. Hennes eldre søster Ida (23 år) vant gull og bronse i junior-klassen i Norgesmesterskapet i 2016, og bronse i senior-mesterskapet i 2017. Målene deres for neste sesong: delta i IBU-cupen og konkurrere i verdensmesterskapet.

Vi har fått en mulighet til å sette oss ned med dem og ta en prat om hvordan skiskyting har formet livene deres.


  Ida og Guro Herfoss skiskyting

Hva er det som fascinerer deg ved skiskyting?


Ida: Fascinasjonen for skiskyting kommer fra spenningen av å drive med 2 typer sport på samme tid. Man må være i ekstremt god form og ha utholdenhet uten like. Man må også være avslappet og fokusert for å skyte bra. Jeg elsker å pushe meg selv hardt og liker å være i min egen verden når jeg trener. I skiskyting er det bare en person jeg må stole på, og det er meg selv. Det motiverer meg til å se fremskritt hver dag. Jeg er også motivert til å bli så god som overhodet mulig i det jeg driver med. Jeg blir drevet av å konkurrere mot bedre jenter. Og jeg elsker å vinne mot dem!

Guro: Det som fascinerer meg med skiskyting, er at man må være en super skiløper, og samtidig være presis og ha en lav puls mens man skyter. Kravet om å få en god tid og samtidig like treningen holder motivasjonen oppe!Hva er din favorittsang mens du forbereder deg til et renn?


Ida: Jeg hører på mye forskjellig musikk, men når jeg løper intervaller hører jeg på: – Beast av Tungevaag & Raaban, feat. Isac ElliotVinnersjel av Chim, feat. Victoria Andersen


Guro: Dette er min favorittsang når jeg trener, spesielt før en konkurranse: – Welcome to My Life av Chris Brown


Hvordan ser en vanlig treningsøkt ut?


Ida og Guro: Våre treningsøkter varierer fra dag til dag. Det henger sammen med om vi har en tøff treningsuke eller en litt roligere en. Om sommeren trener vi vanligvis litt roligere, men lenger, opp til 3-4 timer med løping, sykling eller rulleski. På høsten bruker vi rulleski og skyter. Det er vanligvis 6 sett med 5-6 tøffe minutter, og skyting mellom intervallene.


Ida og Guro Herfoss skiskyting

Trener dere sammen, som søstre?


Idas fun-fact: Jeg løp faktisk mine beste løp da Guro var i Lillehammer med meg i en uke. Hun burde være her oftere! Jeg tror hun er en lykkebringer! Guro: Selvfølgelig er jeg det! Men faktisk, det å trene sammen er alltid gøy, selv om avstanden gjør det vanskelig. Når vi først trener sammen, så pusher vi hverandre og konkurrerer hver gang!


Spiser dere søtt, eller har dere sunne vaner?


Guro: Jeg lever ganske bevisst på hva jeg får i meg. Jeg spiser for det meste sunt. En viktig del av maten min er glutenfri mat, fordi jeg føler meg uvel når jeg spiser for mye brød og pasta. Jeg holder meg også unna sukker, holder litt avstand til syke mennesker og vasker hendene regelmessig. Utover det, så hjelper FitLine meg med å holde meg frisk mens jeg trener eller er i jobb. Jeg jobber på et sykehjem for demente, noe som kan være en utfordring til tider. Siden jeg startet med FitLine (jeg bruker Activize, Basics, Restorate og Cellebeskyttelse), så har det gått nesten et år med bare noen få dager borte fra jobb og trening.


Du bruker FitLine-produktene daglig. Hvis du kunne oppsummere produktene med 3 ord, hva ville du si?


Ida: EFFEKTIVT, ENERGI, HELSE!


Ida og Guro Herfoss medalje

42 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle
bottom of page