top of page

3 viktige tips når du vil bygge muskler

Oppdatert: 20. aug. 2020

Noen vil se ut som Hulken, noen vil ha litt mer markerte muskler, mens andre igjen vil stabilisere leddene med muskelstyrke. Først og fremst: vi har gode nyheter til dere uansett motivasjon: vi er komplett utstyrt med alle muskelfibre allerede fra fødselen av! Det handler ikke om å bygge opp nye fibre, men å forme de vi allerede har. Høres enkelt ut, ikke sant? Så hvis du ønsker å bli mer muskuløs, er det et par grunnleggende ting som vil hjelpe deg med å komme igang.


Dra på treningssenter

Muskler bygges opp ved progressiv overbelastning. Dette betyr at du må overbelaste musklene kontinuerlig og under motstand. Vanligvis drar man på treningssenter for å løfte vekter. Treningen stimulerer en skade i muskelfibrene. Det tvinger kroppen din til å reagere: reaksjonen er å reparere skadene. Det er da muskelen vokser. I hovedsak må du lære kroppen din at du skal løfte tyngre vekter regelmessig, slik at kroppen responderer med større muskler for å takle utfordringen.


Putt i deg proteiner

Riktig ernæring er essensielt for muskelvekst. Hvis du noen gang har sett store kroppsbyggere spise rå egg, har du kanskje lurt på hvorfor. Det er en grunn til det: egg inneholder proteiner. Proteiner bidrar til vedlikehold og vekst av muskelmasse. Dessuten er det mulig å tilsette aminosyrer i kostholdet, siden kroppen ikke kan produsere disse selv. Aminosyrer, dvs de små byggeklossene, er avgjørende for å reparere og gjenoppbygge små skader i muskelvevet som forårsakes under treningsøkter.


Men selv om egg er rike på proteiner, anbefaler vi absolutt ikke å få din daglige andel proteiner fra rå egg. Det beste er å servere dem som eggerøre, speilegg, kokt, pochert, eller hva dine kulinariske ferdigheter tillater. Det finnes også mange andre velsmakende kilder til magre proteiner som kylling, fisk, brokkoli og melk, bare for å nevne noen, samt høyverdige kosttilskudd (som FitLine ProShape Amino) for å sikre at du får i deg nok proteiner. Sjekk ut disse oppskriftene og få inspirasjon til det neste proteinspekkede etter-treningsmåltidet.


FitLine trening restitusjon

Få nok hvile

Å pumpe jern alene, vil ikke være tilstrekkelig for å bygge muskler. Men det holder heller ikke bare å proppe i seg store mengder proteiner. Å få muskler handler like mye om hva du gjør utenfor som inne på treningssenteret. Tilstrekkelig hvile er helt avgjørende for å få muskelmasse. Det gjør at du kan restituere og bli sterkere, og dermed håndtere de økende kiloene du putter på vektene. Øker du samtidig antall sett og reps, vil du etter hvert merke progresjon.


Husk at en dag eller to ekstra med ekstra hvile er mer gunstig for kroppen din enn en dag eller to med ekstra treningsøkter. Om du er trøtt en dag, eller i tvil om du er godt restituert, så ta deg en fridag! Husk å lytte til kroppen din.


FitLine ProShape Amino

101 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle
bottom of page